Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηράκλειο: Όπλα για έναν ολόκληρο στρατό τζιχαντιστών βρέθηκαν στο Haddat 1 (φωτο)

Ηράκλειο: Όπλα για έναν ολόκληρο στρατό τζιχαντιστών βρέθηκαν στο Haddat 1 (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οπλισμό και πυρομαχικά σε ποσότητες που μπορούν να εξοπλίσουν έναν στρατό, φαίνεται πως μετέφερε από την Τουρκία στους τζιχαντιστές το φορτηγό πλοίο Haddat 1 με σημαία Βολιβίας που είχε προορισμό το λιμάνι Μισράτα της Λιβύης το οποίο αποτελεί προπύργιο οργάνωσης τζιχαντιστών.

ploio-opla-1

Το μεσημέρι της Τετάρτης και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, άντρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, παρουσία και τελωνειακών ξεκίνησαν την αποσφράγιση των 17 συνολικά κοντέινερ που μεταφέρει το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα κοντέινερ που άνοιξαν, βρέθηκαν ήδη χιλιάδες σφαίρες, καραμπίνες και άλλα είδη οπλισμού, ενώ η συνολική έρευνα και η καταμέτρηση θα χρειαστεί πολλές ώρες.

ploio-opla-2

Το φορτηγό πλοίο που απέπλευσε από το Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) της Τουρκίας με προορισμό την Μισράτα της Λιβύης, υποτίθεται πως μετέφερε μόνο πλαστικά είδη, όμως σε αιφνιδιαστική έρευνα που του έγινε από δυνάμεις του Λιμενικού ενώ έπλεε νότια της Ιεράπετρας την Τρίτη σε ένα κοντέινερ βρέθηκαν καραμπίνες.

Έτσι το πλοίο οδηγήθηκε με συνοδεία στο λιμάνι του Ηρακλείου το πρωί της Τετάρτης όπου και ξεκίνησε εξονυχιστική έρευνα.

Πηγή: FlashNews

ploio-opla-3

Να σημειώσουμε εδώ ότι η επιτυχία των ελληνικών Αρχών είναι τεράστια, όχι μόνο για το φορτίο όπλων που έπιασαν, αλλά και γιατί αποδείχθηκε πλέον ότι η Τουρκία στέλνει όπλα στους τζιχαντιστές. Εάν υπήρχε σοβαρή διεθνής κοινότητα, η κυβέρνηση της Τουρκίας τώρα θα έπρεπε να απολογείται για την υποστήριξη που παρέχει στην τρομοκρατία.

Εκατοντάδες χιλιάδες σφαίρες και όπλα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι άνδρες των ειδικών αποστολών άρχισαν να αποσφραγίζουν τα τεράστια κοντέινερ εντοπίζοντας παλέτες με χιλιάδες σφαίρες, κυνηγετικά όπλα και άλλα αποθέματα στρατιωτικού υλικού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι απο την καταμέτρηση έχει προκύψει ότι το ένα κοντέινερ περιείχε λίγο λιγότερες από … 500.000 σφαίρες των 9 χιλιοστών ενώ συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά η καταμέτρηση των παράνομων κυνηγετικών όπλων που και αυτά προσδιορίζονται σε… χιλιάδες!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απίστευτο: Κατέβασαν με drone «βόμβα» για να κάψουν επιχείρηση στην Κρήτη (βίντεο)

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr