Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μικροσυμπλοκές στα σύνορα Σκοπίων – Ελλάδας με πρόσφυγες και αστυνομικούς

Μικροσυμπλοκές στα σύνορα Σκοπίων – Ελλάδας με πρόσφυγες και αστυνομικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένταση και μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, και τους αστυνομικούς.

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πέρασαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από το πρωί της Δευτέρας ενώ, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, άλλοι 8.000 άνθρωποι περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων, οπλισμένοι με γκλομπ, επενέβησαν κατ’ επανάληψη, σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

“Με ένα τόσο μεγάλο πλήθος, πάντα κάποιος προσπαθεί να προσπεράσει αυτόν που βρίσκεται μπροστά του και αυτό δημιουργεί εντάσεις που η αστυνομία προσπαθεί να αναχαιτίσει. Όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια” είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της. Το υπουργείο υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κυρίως μεταξύ προσφύγων που προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για να φτάσουν στα τρένα και τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σύνορα με τη Σερβία.

Σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον δύο ή τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς με γκλομπ. Από την Κυριακή, 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αναχωρήσει από το κέντρο υποδοχής και καταγραφής της Γευγελής. Από τις 19 Ιουνίου οι αρχές έχουν εκδώσει 64.522 άδειες διέλευσης από τη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΠΗΓΗ: megatv.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr