Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνες αποκάλυψης στη Σκόπελο που πνίγηκε το σύμπαν (φωτο + βίντεο)

Εικόνες αποκάλυψης στη Σκόπελο που πνίγηκε το σύμπαν (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Καταιγίδα, Σκόπελος, Φωτογραφίες,

Εκτάκτως συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο της Σκοπέλου, η οποία χθες υπέστη βιβλική καταστροφή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν.

Το ποτάμι που δημιούργησε η ισχυρότατη βροχόπτωση κινούνταν με τόση δύναμη, με αποτέλεσμα να παρασύρει τα πάντα, μέχρι και σταθμευμένα δίκυκλα, αλλά και αυτοκίνητα, τα οποία αναποδογύρισε!

Τα ορμητικά νερά της βροχής κάλυψαν όλους τους δρόμους, εισβάλλοντας παράλληλα σε οικείες και επιχειρήσεις. Στον επαρχιακό δρόμο Σκοπέλου – Γλώσσας, μεταφέρθηκαν φερτά υλικά, ενώ στο μεταξύ πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του νησιού. Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Σκοπέλου δέχεται έως αυτή την ώρα δεκάδες κλήσεις από κάθε γωνιά του νησιού, ενώ εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.

Στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής από τον αντιπεριφεριεάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επιχειρείται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

skopelos1

skopelos2

skopelos3

skopelos4

skopelos5

skopelos6

skopelos7

skopelos8

Φωτογραφίες από: protothema.gr, skopelos-news.blogspot.gr και efimerida-sporades.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε την Αττική – Βροχές και τη Δευτέρα 8/1

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Έκτακτο Δελτίο – Δείτε LIVE χάρτη

Έκτακτο καιρός: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Από το απόγευμα του Σαββάτου ο κακός καιρός «PETAR» στη δυτ. Ελλάδα

ΗΠΑ: Έως -48 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – 1,5 εκατ. νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Χάος στις μεταφορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr