Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία στο Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία στο Σαββατοκύριακο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καταιγίδα,

Σκηνικό χειμώνα επιφυλάσσει ο καιρός για το Σαββαροκύριακο, καθώς η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το επόμενο 48ωρο θα είναι οι βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους θα φτάσουν στα 9 μποφόρ τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, μάλιστα, ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η κακοκαιρία, από την οποία, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται επικίνδυνα αλλά όχι ασυνήθιστα φαινόμενα, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα δυτικά.

Πρώτες περιοχές που θα πληγούν από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους θα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται ανατολικότερα. Έτσι την Κυριακή αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα από την Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και από τα δυτικά.

Βροχές αναμένονται και τη Δευτέρα, χωρίς όμως τα φαινόμενα να είναι τόσο έντονα όσο το Σαββατοκύριακο, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr