Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρελθόν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία – Τι τα αντικαθιστά

Παρελθόν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία – Τι τα αντικαθιστά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε γραπτή επιστολή-απάντηση στον κύριο Ν.Νικολόπουλο (ΑΝΕΛ), ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζει αναγκαία την αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μάλιστα η πρόταση του είναι να μετονομαστεί το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογία που θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική συνεισφορά της ορθοδοξίας στην χώρα μας.

Όπως επισημαίνει για ιστορικούς λόγους, το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα.

Όπως τονίζει, «αυτό, συνιστά έναν αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι».

«Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στην χώρα μας», αναφέρει, σημειώνοντας πως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις»

Θεολόγοι: Να γίνουν τα Θρησκευτικά μη κατηχητικό μάθημα

Την ίδια ώρα ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ», αποστέλλει Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία τον καλεί να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του νέου Προγράμματος Σπουδών για το Μάθημα των Θρησκευτικών.

«Υπάρχει ήδη έτοιμο Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΣ), με το οποίο τα Θρησκευτικά αναβαθμίζονται σε ένα σύγχρονο, ανοιχτό, μη-κατηχητικό και μη-ομολογιακό μάθημα, που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του ελληνικού σχολείου ανεξάρτητα από την εθνική και θρησκευτική προέλευσή τους» υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του ΚΑΙΡΟΥ σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σημείωσαν, μάλιστα, ότι το κομμάτι του νέου ΠΣ μάλιστα, που αφορά σε Δημοτικό και Γυμνάσιο έχει εφαρμοστεί πιλοτικά και με επιτυχία σε μεγάλο αριθμό σχολείων.

«Δεν πρόκειται για θρησκειολογία, αλλά για ένα σύγχρονο μοντέλο θρησκευτικού μαθήματος, όπου η θρησκεία αντιμετωπίζεται ως συστατικό στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού ενός τόπου. Με την έννοια αυτή, το νέο ΠΣ εστιάζει στη χριστιανική ορθόδοξη παράδοση, αλλά με γνωσιακή και όχι κατηχητική λογική, παρέχοντας παράλληλα συστηματική προσέγγιση στις άλλες θρησκείες», είπε ο Δημήτρης Μόσχος, πρόεδρος του ΚΑΙΡΟΥ, επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Κερατσίνι: Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών και πέντε συλλήψεις

ΗΠΑ: Δυο χρόνια φυλακή και πρόστιμο σε 25χρονη καθηγήτρια που έκανε σεξ με έφηβο μαθητή της

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr