ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζητούν 73.750 ευρώ από τα παιδικά χωριά SOS για τον ΕΝΦΙΑ

Ζητούν 73.750 ευρώ από τα παιδικά χωριά SOS για τον ΕΝΦΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

ΕΝΦΙΑ και φόροι πλήττουν τα Παιδικά Χωριά SOS» αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας, εξηγώντας ότι με απόφαση που είχε πάρει η Γ.Γ.Δ.Ε. (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) και εφάρμοσε η κ. Σαββαϊδου, ο τόκος που δημιουργούν οι χρηματικές δωρεές θεωρείται επιχειρηματικό κέρδος και φορολογείται με 26%, αντί για 15% που ήταν μέχρι σήμερα.

Τα Παιδικά Χωριά SOS επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να καταργήσουν αυτή «την παράλογη φορολογία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των παιδιών που προστατεύουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται να καταβάλουν 73.750 ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 200 οικογένειες με 350 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 7 εργαζομένους.

«Η βαριά φορολόγηση των κοινωφελών Ιδρυμάτων και Σωματείων στη χώρα μας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των προγραμμάτων τους και στερεί βασικές υπηρεσίες φροντίδας και προστασίας από τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες που αυτά υποστηρίζουν, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιταλία: Έκτακτη εισφορά 5 δισ. ευρώ σε τράπεζες και ασφαλιστικές για κοινωνικά μέτρα – Και μειώσεις φόρων ενοικίων

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε με μια φράση τον μητσοτακικό εφιάλτη: «Έχουμε βουλγαρικούς μισθούς, γαλλικές τιμές και κινεζικές συνθήκες εργασίας»

Φτωχικό το «καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ψίχουλα για σήμερα, ανέξοδα «θα» σε βάθος… τετραετίας

Αλέξης Τσίπρας: Έτσι θα κυβερνήσω! 20 άξονες κοινωνικής δικαιοσύνης – Για τον λαό και την πατρίδα με πολιτική αρετή και ορθό λόγο

ΔΕΘ 2026: Το Μαξίμου ψάχνει μέτρα υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων – Τι έχει πέσει στο τραπέζι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr