Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόσα θα παίρνουν για επιδότηση ενοικίου οι πρόσφυγες

Πόσα θα παίρνουν για επιδότηση ενοικίου οι πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πιέσεις δέχθηκε μετά την «μίνι Σύνοδο Κορυφής» στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το θέμα του προσφυγικού.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε πιέσεις για να δεχθεί την παραμονή μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων σε ελληνικό έδαφος, ενώ μία μέρα μετά εισέπραξε το «όχι» του αντιπροέδρου της Κομισιόν σε χαλάρωση του μνημονίου με αφορμή το προσφυγικό.

Η Αθήνα συναίνεσε να αυξήσει τη δυναμικότητα υποδοχής σε 30.000 θέσεις μέχρι το τέλος του 2015. Παράλληλα, η Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), θα αναλάβουν να παράσχουν επιδότηση ενοικίου και προγράμματα οικογενειακής φιλοξενίας σε άλλους 20.000 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Έθνος, για την επιδότηση ενοικίου θα διατίθενται τρία ευρώ ανά άτομο και ανά ημέρα. Έτσι μια τετραμελής οικογένεια προσφύγων θα διαθέτει 360 ευρώ το μήνα για ενοίκιο.

Η κυβέρνηση θα αναζητήσει διαθέσιμα σπίτια ιδιωτών για τους πρόσφυγες.

Τα σπίτια αυτά θα είναι διασκορπισμένα σε όλη την επικράτεια και οι πρόσφυγες θα μένουν για ένα τρίμηνο σε αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες.

Επίσης το πρόγραμμα προβλέπει φιλοξενία προσφύγων σε οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Και όμως γυρίζει!» – Η δημοκρατική παράταξη αυτο-οργανώνεται «από τα κάτω» – Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα

Οι «Παράλληλοι Βίοι» ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα και ο «αποκεφαλισμός» στην «Αυγή»

Η Νότια Αφρική έπαψε να δέχεται Παλαιστίνιους [πρόσφυγες] δίχως βίζα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr