Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνδυνος να “ξεμείνουν” στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες

Κίνδυνος να “ξεμείνουν” στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ορατός περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι ο κίνδυνος να “ξεμείνουν” στην Ελλάδας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες μετά την απόφαση των Σκοπίων, αλλά και άλλων δυτικών βαλκανικών χωρών να επιτρέπουν επιλεκτικά την διέλευση μεταναστών και προσφύγων.

Και αυτό συμβαίνει ενώ καθημερινά στον Πειραιά αποβιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες, με σκοπό να περάσουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Σήμερα Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν περίπου 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενοι από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι διεθνείς Οργανισμοί, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η UNICEF, με αφορμή την απόφαση των χωρών αυτών, να επιτρέπουν τη διέλευση μόνον προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, εξέδωσαν κοινή δήλωση καλώντας τες να επανεδραιώσουν τους μηχανισμούς συντονισμού και συνεννόησης, τους οποίους έχουν συμφωνήσει.

Οι τρεις διεθνείς Οργανισμοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιβίωση των προσφύγων και μεταναστών – και ιδίως των παιδιών – δεδομένης της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, της έλλειψης χώρων στέγασής τους καθώς και της ανυπαρξίας νόμιμων εναλλακτικών λύσεων εγκατάστασής τους σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Στο μεταξύ τον καταυλισμό προσφύγων που βρίσκεται δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας συνοδευόμενος από τον επικεφαλή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργο Τσαμπρόπουλο.

Από χθες, επιταχύνθηκε η διέλευση από την ουδέτερη ζώνη, προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, στον καταυλισμό να έχει μείνει μικρός αριθμός προσφύγων. Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν εδώ και 3 μέρες, Μαροκινοί, Ιρανοί και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση διέλευσης στην ΠΓΔΜ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr