ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα στον ΣΕΒ! Σείστηκε όλη η Αθήνα από την ισχυρή έκρηξη στις 03.35

Βόμβα στον ΣΕΒ! Σείστηκε όλη η Αθήνα από την ισχυρή έκρηξη στις 03.35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 03.35, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα γραφεία και σε παρακείμενα κτίρια.

Δεν υπήρξαν θύματα αφού οι δράστες είχαν φροντίσει να ενημερώσουν για την ενέργειά τους με προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ωστόσο, κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ υπάρχει ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε κόσμος και το οποίο έχει υποστεί ζημιές, και το ρίσκο για ανθρώπινα θύματα ήταν μεγάλο.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 02.55 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είπε ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε, δεν είναι φάρσα».

Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Περιπολικά μετέβησαν στην περιοχή και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους ενώ έφτασαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

syntagma_sev

Στην ώρα που είχε ανακοινωθεί, η βόμβα εξερράγη. Αυτό δείχνει ότι στον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος μάλλον είχε τοποθετηθεί στην είσοδο των γραφείων, υπήρχε ρολόι και είχε προγραμματιστεί να πυροδοτηθεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν αναφέρθηκε το όνομα οργάνωσης και, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Η έρευνα για την ταυτότητα των δραστών και τον εντοπισμό τους έχει ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Την κεντρική φωτογραφία ανάρτησε στο Twitter ο δημοσιογράφος Μάκης Συνοδινός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Κυβερνώσα Αριστερά» στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Χαλάνδρι – Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 54χρονο για τη δολοφονία του 21χρονου – Φόβοι για βεντέτα

Παλαιό Φάληρο: Σχολικό με μαθητές ανατράπηκε μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Απολογία 89χρονου «πιστολέρο»: «Ήθελα να κάνω ντόρο, αν ήθελα να σκοτώσω θα το είχα κάνει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr