Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια υψώνουν φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Τα Σκόπια υψώνουν φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φράχτη στα σύνορά τους με την Ελλάδα ορθώνουν τα Σκόπια από το πρωί του Σαββάτου.

Ο φράχτης με συρματόπλεγμα στήνεται στην οριογραμμή, σε μήκος τριών-τεσσάρων χιλιομέτρων, μεταξύ της όχθης του Αξιού ποταμού και του όρους Πάικο.

Σύμφωνα με πηγή της ελληνικής Αστυνομίας του Κιλκίς, έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων στην περιοχή της Ειδομένης, και μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο σημείο «εργάζονται γύρω στα πεντακόσια άτομα με στρατιωτικές φόρμες, τα οποία τοποθετούν μεταλλικούς σωλήνες ύψους ενάμισι μέτρου και σε απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους, ενώ «ήδη έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα σε απόσταση εκατό μέτρων από την πλευρά του Αξιού».

Τα Σκόπια είχαν προαναγγείλει από τα μέσα Νοεμβρίου την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα «σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται» και η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμιζόταν πως «ένας τέτοιος φράκτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων αλλά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα και με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται».

Κατόπιν αυτού η κατάσταση στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 1.000 λαθρομετανάστες καθώς οι αρχές των Σκοπίων επιτρέπουν την είσοδο προσφύγων μόνο από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αναμένεται να εκτραχυνθεί.

«Τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και τώρα με τον φράχτη ακόμα χειρότερα. Χιλιάδες άνθρωποι καταφθάνουν και αναγκάζονται να κοιμούνται σε σκηνές μέσα στη βροχή και το κρύο. Πρέπει να γίνεται ο έλεγχος στην Αθήνα και να έρχονται εδώ μόνο πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες» δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουτενούδης.

Οι αρχές των Σκοπίων έχουν αναπτύξει στην δική τους μεθόριο ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και τμήματα του στρατού και δεν επιτρέπουν την διέλευση ατόμων που δεν είναι καταγεγραμμένα ως πρόσφυγες πολέμου.

Αντιδρώντας, εκατοντάδες λαθρομετανάστες από το Ιράν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Μαρόκο, και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής έχουν αποκλείσει την σιδηροδρομική διάβαση Ελλάδας με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί και από τις δυο πλευρές των συνόρων εκατοντάδες βαγόνια με προϊόντα.

Δείτε σε βίντεο που αναρτήθηκε το Σάββατο τους Πακιστανούς να διαμαρτύρονται στα σύνορα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr