Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριο ξύλο μεταξύ μεταναστών στο Π. Φάληρο

Άγριο ξύλο μεταξύ μεταναστών στο Π. Φάληρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών που φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο του Tαε κβο ντο του Παλαιού Φαλήρου, σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα, τα οποία διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, στο κλειστό γήπεδο του Π.Φαλήρου μπήκε και μια διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Την ίδια ώρα, την αντίδραση τεσσάρων δημάρχων της νότιας Αττικής έχει προκαλέσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την εγκατάσταση κι άλλων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στο Ελληνικό.

Πρόκειται για τους δημάρχους Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι απέστειλαν σχετική επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Σε δηλώσεις τους, στην πρωινή εκπομπή του Mega οι δήμαρχοι ζητούν επίσημη ενημέρωση για το τι θα συμβεί στο Ελληνικό.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης επισήμανε πως ο κ. Μουζάλας είχε δεσμευτεί ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στο Ελληνικό έως το τέλος του Οκτωβρίου, όμως παρατηρείται αύξηση του αριθμού οικονομικών μεταναστών και υπάρχει ο φόβος ότι θα στηθεί καταυλισμός. «Ποιοι θα εγγυηθούν την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν εκεί και των κατοίκων»; αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντάτος.

Την ανησυχία της δημοτικής αρχής και των κατοίκων μετέφερε ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση από το υπουργείο. «Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε εφησυχασμένοι», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο».

Ύστατη έκκληση για τη δημόσια ασφάλεια και την δημόσια υγεία απηύθυνε ο Γιώργος Παπανικολάου δήμαρχος Γλυφάδας, σημειώνοντας ότι ενώ αρχικά είχαν ενημερωθεί για πρόχειρη φιλοξενία μεταναστών που θα διαρκούσε ένα μήνα, τρεις μήνες μετά, όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα, αλλά «ενημερωνόμαστε και μάλιστα όχι επίσημα ότι θα εγκατασταθούν κι άλλοι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr