Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυτιλήνη: Προσφυγόπουλο «έσβησε» από μηνιγγίτιδα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λέσβος, Μηνιγγίτιδα, Μυτιλήνη, Πρόσφυγες,

Στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια όπου και καταγράφηκε μαζί με την οικογένεια του είχε εξετασθεί από γιατρούς το τετράχρονο κοριτσάκι πρόσφυγας από τη Συρία που έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπως όλα δείχνουν από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

Το άτυχο κοριτσάκι με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και τους γονείς τους είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου χθες το πρωί.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια όπου και καταγράφηκαν. Εκεί το παιδί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό γενικής ιατρικής και έχει καταγραφεί ότι διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφριά δεκατική πυρετική κίνηση (37,4 βαθμοί).

Του δόθηκε αντιπυρετική αγωγή καθώς και περαιτέρω οδηγίες στους γονείς του και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στον Καρά Τεπέ, και σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γύρω στα μεσάνυχτα το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιατρείο δεδομένων των προβλημάτων που οι τελευταίοι διαπίστωσαν ότι είχε το παιδί στον προκατασκευασμένο οικίσκο που διέμεναν.

Και στο ιατρείο του Καρά Τεπέ το παιδί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό, ο οποίος και έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά του παιδιού και της οικογένειας του στο Νοσοκομείο. Πράγμα το οποίο και έγινε αμέσως πλην όμως το παιδί κατέληξε.

Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού δόθηκε προληπτικά αντιβίωση ενώ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ αλλά και στο Κέντρο της Μόριας από νωρίς το πρωί λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr