ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία - Ήττα για την Τουρκία
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»
Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος
Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την έναρξη της επιχείρησης ταχείας επέμβασης «Ποσειδών» για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, που θα αντικαταστήσει την τρέχουσα κοινή επιχείρηση «Ποσειδών», ανακοίνωσε ο Frontex.
Ο οργανισμός απέστειλε στα σύνορα της Ελλάδας δύναμη 293 ανδρών και 15 πλοίων, έπειτα από το αίτημα της χώρας μας για υποστήριξη στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Οι άνδρες της Frontex θα αναλάβουν να συντονίζουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των μεταναστών που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά, σε μια προσπάθεια να υποστηριχθεί η χώρα μας με τεχνικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Frontex, έπειτα από αίτηση κάποιου κράτους μέλους που αντιμετωπίζει κατάσταση επείγουσας και εξαιρετικής μεταναστευτικής πίεσης στα εξωτερικά της σύνορα, ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ευρωπαϊκές ομάδες συνοριοφυλάκων για περιορισμένο χρονικό διάστημα στα εδάφη του αιτούντος κράτους μέλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η συμμετοχή σε κοινές επιχειρήσεις του Frontex είναι εθελοντική, τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να στέλνουν συνοριοφύλακες που θα αναπτυχθούν με απώτερο σκοπό την ταχεία επιχειρησιακή συνδρομή, εκτός αν οι ίδιοι αντιμετωπίζουν κάποια εξαιρετική κατάσταση που μπορεί να επηρεάζει ουσιαστικά την εκτέλεση των εθνικών καθηκόντων της εκάστοτε χώρας.






















































