Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο χιονιάς από την Τετάρτη

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο χιονιάς από την Τετάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την επέλαση του χιονιά, που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ετοιμάζεται ο κρατικός μηχανισμός. σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας εξέδωσε έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας τους πολίτες, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις πολικές θερμοκρασίες. «Από αύριο στις 10 το πρωί ανοίγουμε θερμαινόμενο χώρο στον Κολωνό για τους αστέγους και από το Σάββατο το Ρουφ, το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο», είπε η Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Επιπλέον, εν όψει και της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού, ο δήμος Αθηναίων ζητεί από την κυβέρνηση τη λήψη των μέτρων που απαιτούνται για την αποσυμφόρηση της πλατείας Βικτωρίας, τη στέγαση και τη φροντίδα των ανθρώπων που μένουν εκεί, καθώς και τη μέριμνα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Παράλληλα, οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αττικής προμηθεύονται ξύλα, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να κάνει «βουτιά» μέχρι και 12 βαθμούς.

Όσο για τους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι στα χιόνια και οι τοπικές αρχές έχουν λάβει όλα τα μέτρα, για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Πού θα χτυπήσει ο χιονιάς

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων από την Τετάρτη έρχονται βροχές, χιόνια αλλά και τσουχτερό κρύο. Στην Αθήνα, ο καιρός θα είναι από την Τετάρτη βροχερός, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πέσουν πρώτες νιφάδες χιονιού, που θα παραμείνουν και την Πρωτοχρονιά. Στα βόρεια προάστια και την Πάρνηθα θα ξεκινήσει να χιονίζει από αύριο το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή με τα θερμόμετρα να δείχνουν κάτω από το μηδέν.

Στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη προβλέπεται χιονόνερο ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα χιονίσει.

Στη Νάουσα, στα τρία πέντε Πηγάδια αναμένονται χιόνια το τριήμερο μέχρι και την Πρωτοχρονιά με την ελάχιστη θερμοκρασία να πέφτει την Παρασκευή ακόμα και στους 11 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Στα Γιάννενα, η μέρα με το περισσότερο χιόνι θα είναι η Πέμπτη ενώ το κρύο θα είναι έντονο, αφού η θερμοκρασία θα πέσει στους μείον 3 βαθμούς.

Χιονισμένα θα είναι τα Ζαγοροχώρια και τις τρεις επόμενες ημέρες, όπως και το Καρπενήσι, αλλά και η κοσμοπολίτικη Αράχοβα, δίνοντας έτσι στους σκιέρ αυτό που επί μήνες τώρα τους έλειπε. Την Παρασκευή ο ήλιος θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του, αλλά θα είναι «ήλιος με δόντια».

Στην Πελοπόννησο, το Μαίναλο και τη Βυτίνα, θα υπάρχουν εναλλαγές του καιρού με βροχή την Τετάρτη και χιονόνερο ή χιόνι την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ στα Καλάβρυτα δεν θα σταματήσει να χιονίζει όλο το τριήμερο, με τις θερμοκρασίες να είναι πολικές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες μέχρι και το Πάσχα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr