Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταλίκες δίπλωσαν από τον παγετό στην Εθνική Οδό

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Χιόνι, Χιόνια,

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται από τα χιόνια αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Πιερίας, όπου τέσσερις με πέντε νταλίκες έχουν διπλώσει λόγω του παγετού που δημιουργήθηκε στο οδόστρωμα, με συνέπεια να έχουν προκληθεί ουρές χιλιομέτρων στο δρόμο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Σκοτίνας και των Νέων Πόρων, όπου επικρατεί αλαλούμ, με τις Αρχές να προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα.

Έως τώρα πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Μικροπροβλήματα έχουν καταγραφεί και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο αλλά και οι πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου.

Η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες κυριαρχούν στη Βόρεια Ελλάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ πολλές περιοχές, ειδικά στα ορεινά, έχουν «ντυθεί» στα λευκά του χιονιού.

Με δεδομένο το τσουχτερό κρύο, Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν λάβει μέτρα για την προστασία των αστέγων και των προσφύγων. Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και άστεγοι, διανυκτέρευσαν πάντως στην Πλατειά Βικτωρίας, παρά την παροχή καταλυμάτων.

Στο ορεινό Παρανέστι Δράμας το πρωί της Πέμπτης καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία για το φετινό χειμώνα (- 10 βαθμοί Κελσίου), ενώ στην Κοζάνη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε -4 βαθμούς. Στους -2 βαθμούς μετρήθηκε η θερμοκρασία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στις Σέρρες.

Στην Αττική, χιονοτώσεις έχουν λάβει χώρα στην Πάρνηθα, ενώ με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς, κατά διαστήματα πέφτουν νιφάδες χιονιού και επικρατεί συννεφιά. Στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο, το Χορτιάτη και σε άλλες ορεινές περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα οι χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας ήταν εντονότερες και σε πολλά σημεία το έστρωσε, χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Βαρυχειμωνιά επικρατεί και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα, σε σχέση με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς και από τη Θάσο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες μέχρι και το Πάσχα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr