Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρώνουν όλη τη χώρα καταιγίδες και σφοδρές χιονοπτώσεις

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καταιγίδες, Χιόνια,

Χιόνια και καταιγίδες σαρώνουν ολόκληρη τη χώρα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις Σέρρες, την Κυριακή, όταν το ΙΧ του έπεσε σε χείμαρρο.

Τη Δευτέρα, συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, με κρύο, χιονοπτώσεις και βοριάδες να διαδέχονται τις καταιγίδες και τους ισχυρούς νοτιάδες.

Σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδώσει η ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, που στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου της νυχτερινές ώρες κατά τόπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από το μεσημέρι της Τρίτης.

Το γύρισμα των ανέμων σε βόρειους από αργά το βράδυ της Κυριακής σηματοδοτεί την έλευση ενός χιονιά που θα διαρκέσει μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι χιονοπτώσεις πρώτα θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από το Πήλιο και νοτιότερα τα χιόνια θα κρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τη Δευτέρα και θα επηρεαστεί κυρίως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία, η Εύβοια, ενώ από την Πελοπόννησο εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Αχαΐα, η Κορινθία και η Αρκαδία.

Στα λευκά ξύπνησε η Θεσσαλονίκη από την έντονη χιονόπτωση, ενώ οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να πέσει χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας, εκτός από τα βόρεια προάστια, όχι όμως σε σημαντικό βαθμό.

Με χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, συνεχίζεται σήμερα το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα επικρατήσει στα κεντρικά και βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Βαθμιαία θα χιονίσει στα ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 06 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, ενώ βαθμιαία ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 04 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή, στην Αττική τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Νέα Ερυθραία από τους ισχυρούς ανέμους. Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους, καθώς και για κοπές δένδρων.

Στα Τρίκαλα κατάρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά του Πηνειού. Μαζί με τη γέφυρα ο ποταμός παρέσυρε και ένα τεχνητό φράγμα που είχε κατασκευαστεί το περασμένο καλοκαίρι.

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

Το μεσημέρι της Κυριακής τραγική ήταν η κατάληξη της επιχείρησης των αρχών στο ρέμα του Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου έπεσε αυτοκίνητο εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης.

Δύτες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρό έναν άνδρα, ενώ οι εξονυχιστικές έρευνες στην παράκτια περιοχή δεν οδήγησαν στην ανεύρεση άλλου ανθρώπου.

Το όχημα, που ήταν καλυμμένο με λάσπη, ανασύρθηκε με γερανό της αστυνομίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης του νεκρού.

Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις νοτιάδες σε συνδυασμό με την σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο των τουριστικών χωριών του Ναυπλίου, αφού η θάλασσα βγήκε έξω και μπήκε σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Χαρακτηριστικό της όλης ζημιάς που έχει προκληθεί είναι η καταστροφή του παραλιακού δρόμου στην Πλάκα Δρεπάνου. Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και στην παραλία των Μύλων όπου η θαλασσοταραχή έβγαλε πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

Στη Λέσβο υπερχείλισε τα ξημερώματα ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή στο κέντρο του νησιού από την ισχυρή βροχόπτωση. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων.

Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, οι οποίοι από σήμερα είναι σε επιφυλακή εξαιτίας της απελευθέρωσης νερών του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, τρεις επιχειρήσεις στην Κορνοφωλιά υπέστησαν μεγάλες ζημίες όταν εισχώρησαν σε αυτές νερά από υπερχείλιση τοπικού χειμάρρου, τα οποία υπερπήδησαν το ανάχωμα της Κορνοφωλιάς.

Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου έσπασαν και ένα ανάχωμα στο Σουφλί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος και να διακοπούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Κλειστή παρέμεινε, σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό, από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι η γέφυρα του Μικρού Δερείου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία, όταν το νερό πέρασε πάνω από το ανάχωμα του χωριού χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόβλημα σε κατοικίες.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάθμη του νερού στον Ερυθροπόταμο που είναι στα 6 μέτρα και εξακολουθεί να ανεβαίνει, αλλά και του ποταμού Έβρου που αγγίζει τα 4 μέτρα.

Όπως δήλωσε, από τις έντονες βροχοπτώσεις διεκόπη η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο από το Διδυμότειχο προς Ελληνοχώρι και Μάνη. Σύμφωνα με τον κ. Πατσουρίδη , το ανάχωμα μεταξύ Μάνης και Καρωτής, το οποίο επισκευάστηκε φέτος δεν στάθηκε ικανό να συγκρατήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού, καθώς όπως υποστηρίζει παραμένει χαμηλό. Μικρά πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και εντός της πόλης του Διδυμοτείχου χωρίς όμως να σημειωθούν καταστροφές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Τέλος σε παρεμβάσεις για αποκατάσταση προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, σε Κυπρίνο, Κόμαρα και Βύσσα προχώρησε ο δήμος Ορεστιάδας.

Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης εκτιμά ότι για το επόμενο 24ωρο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη στάθμη των νερών στον Άρδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες μέχρι και το Πάσχα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr