ΤζιχαντιστέςΒαλκάνιαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑρμενίαΛιβύηΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι αλλάζει στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Tι αλλάζει στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύνταξη στα 67 προβλέπεται για τους δημόσιους υπαλλήλους , οι οποίοι- όσοι το επιθυμούν- θα μπορούν να εργαστούν έως και 5 χρόνια περισσότερα. Αυτό προβλέπει η νέα ρύθμιση που έχει ενταχθεί στο υπό ψήφιση σχέδιο για τη δημόσια διοίκηση.

Η εν λόγω δυνατότητα δίνεται με δεδομένο ότι τα όρια συνταξιοδότησης αναπροσαρμόζονται στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης συνταξιοδότησης.

Έτι οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα μπορούν πριν από τη συμπλήρωση της 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας και του ορίου ηλικίας υποχρεωτικής αποχώρησης να κάνουν αίτηση για να παραμείνουν στην υπηρεσία μέχρι και 5 ακόμα έτη. Η εν λόγω δυνατότητα θα παρέχεται και στους υπαλλήλους που έχει λυθεί αυτοδίκαια η υπαλληλική τους σχέση, εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους 2015 και έως τη δημοσίευση των προτεινόμενων διατάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 36 του σχεδίου νόμου το οποίο έχει καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρεται: «Στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 155 του ν. 3528/2007 (Α’26) προστίθενται εδάφια ως εξής:

«Οι εν ενεργεία υπάλληλοι με αίτηση που υποβάλλεται έξι μήνες πριν τη συμπλήρωση των 35 ετών πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας, καθώς και του ορίου ηλικίας υποχρεωτικής αποχώρησης, μπορούν να ζητήσουν να παραμείνουν στην υπηρεσία έως πέντε επιπλέον έτη και έως τη συμπλήρωση κατ” ανώτατο όριο του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Η αίτηση ανανεώνεται κατά έτος με ανώτατο όριο τα πέντε έτη. Η αίτηση δύναται να γίνει δεκτή με απόφαση του αρμόδιου υπουργού αφού συνεκτιμηθούν και οι ανάγκες της Υπηρεσίας. Κατά την πρώτη εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης, οι υπάλληλοι των οποίων έχει λυθεί αυτοδίκαια η υπαλληλική τους σχέση, εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους 2015 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, κατ” εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 155 του Υπαλληλικού Κώδικα (συμπλήρωση 35ετίας και του 60ou έτους της ηλικίας) δύνανται να επανέλθουν στην υπηρεσία, εφόσον υποβάλουν σχετική αίτηση έως και 31.12.2016″».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Έχουμε μπροστά μας κάποιες δύσκολες ημέρες» – Τι είπε για το εμβόλιο

Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο – Εκτός ατζέντας ο κορωνοϊός

Εκλογές το Φθινόπωρο θέλουν κάποιοι στην κυβέρνηση – Ανασχηματισμός την Άνοιξη και στο περιθώριο ο Άδωνις

Ο Αντώναρος ερμηνεύει «Το ΒΗΜΑ»: Μήπως όσοι βοήθησαν την ανάρρηση Μητσοτάκη έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους;

Βρούτσης: Δεν θα θιγούν όρια ηλικίας και συντάξεις με το σχέδιο Πισσαρίδη

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr