Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγνοούμενοι επισήμως οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου – Η Τουρκία προκαλεί!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε επίσημη ενημέρωση για τη συντριβή του ελικοπτέρου προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παρά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα για την τύχη των αξιωματικών, από την Κρατική Τηλεόραση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι επίσημα οι τρεις αξιωματικοί ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανας και ο μηχανικός Ελευθέριος Ευαγγέλου, είναι αγνοούμενοι και οι έρευνες συνεχίζονται.

Ωστόσο από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν συντρίμμια, αλλά όχι σοροί των τριών μελών του πληρώματος ελικοπτέρου που κατέπεσε στην περιοχή της Κινάρου. Πάντως από το υπουργείο Άμυνας τονίστηκε ότι δεν θέλουν να δώσουν ελπίδες για την τύχη των τριών ανδρών.

Ταυτόχρονα σημειώθηκε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, ενώ η Άγκυρα αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα στην περιοχή απαγορεύοντας την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων και διεκδικώντας να αναλάβουν εκείνοι την επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου και του τριμελούς πληρώματος.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει και τον πρώτο λόγο σε αυτές τις διαδικασίες. Ακύρωσε την τουρκική ΝΟΤΑΜ.

​Έκκληση στους δημοσιογράφους να παίρνουν τις πληροφορίες απευθείας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, με αφορμή την πτώση του ελικοπτέρου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στη νήσο Κίναρο.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«Θα σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια,γιατί οι έρευνες είναι σε εξέλιξη».

Νωρίτερα, την ενόχληση του μέσω twitter είχε εκφράσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  για όλα όσα μεταδίδονται για την τραγωδία στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που κατάφερε να σωθεί

Μιάμιση ώρα βρισκόταν στη θάλασσα ο πιλότος του F-16 που έπεσε

Στην Ελλάδα τα πρώτα τρία ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk – Σύνολο θα πάρουμε επτά

Έπεσε ελληνικό F-16 κοντά στην Αλόννησο

Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr