Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το παρασκήνιο πίσω από την απομάκρυνση Σφακιανάκη

Το παρασκήνιο πίσω από την απομάκρυνση Σφακιανάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χοντρό παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την “αδρανοποίηση” του Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος απομακρύνθηκε ξαφνικά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την απόφαση στις κρίσεις της Αστυνομίας να έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την εξέλιξη της εν λόγω υπηρεσίας και με χιλιάδες επιτυχίες σε μία πορεία είκοσι ετών, αποχωρεί για να τεθεί Προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου.

Ωστόσο ο επί χρόνια επικεφαλής της υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος κρατά τον βαθμό του, αλλά μετατίθεται στη ως προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού (Διοικητικής Υποστήριξης) του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε με κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγινε δέκτης αιτημάτων για ανάκληση της απόφασης, καθώς ο Μανώλης Σφακιανάκης ήταν εκείνος που έστησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και είχε σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών το θρίλερ ξεκίνησε πριν το κατεπείγον σήμα του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο αρχηγός μάλιστα εκτιμούσε ότι ο κ. Σφακιανάκης θα μείνει στη θέση του. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα υπήρξε δραματική αλλαγή.

Συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη έκαναν λόγο για μια περίεργη μεθόδευση από μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που είχε λόγο του πλούσιου έργου του ίδιου και της ομάδας του και θεωρούσαν ότι ο υποστράτηγος αποτελούσε μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον.

Μάλιστα ορισμένοι αξιωματικοί έλεγαν ότι είναι ο μόνος υποστράτηγος που βρισκόταν σε Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου συνήθως βρίσκεται αστυνομικός διευθυντής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr