Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργία πείνας κάνουν 22 διακινητές προσφύγων για “αυστηρές ποινές”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει εδώ και τρεις μέρες 22 καταδικασμένοι για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά, που κρατούνται στις δικαστικές φυλακές Χίου.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Σύροι, Αφγανοί και Αιγύπτιοι και διαμαρτύρονται, όπως υποστηρίζουν, ότι τους επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές. Σημειώνεται ότι στην απεργία πείνας δεν συμμετέχουν οι τούρκοι καταδικασμένοι για διακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο συνολικός αριθμός αυτής της κατηγορίας κρατουμένων φθάνει περίπου τους 80, όταν το σύνολο των φυλακισμένων είναι 150 περίπου άτομα. Πρόβλημα, γενικότερης αναταραχής στις φυλακές δεν υπάρχει.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται στο μεταξύ ένας Έλληνας, δύο Ιρανοί, δύο Αλβανοί και ένας Τούρκος στη Μυτιλήνη οι οποίοι παρίσταναν τους υπαλλήλους τουριστικών πρακτορείων και παρότρυναν μετανάστες και πρόσφυγες να δεχθούν υπηρεσίες από τα συγκεκριμένα γραφεία.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Μυτιλήνης λειτούργησαν πολλά νέα τουριστικά γραφεία, προκειμένου να εξυπηρετούν αποκλειστικά πρόσφυγες και μετανάστες στους οποίους πουλάνε ταξίδια προς Αθήνα κι από εκεί στα σύνορα. Επίσης τους πουλάνε «πακέτα» που περιλαμβάνουν τη διαμονή τους στη Μυτιλήνη, την Αθήνα και αλλού, όλα σε υψηλές τιμές.

Για το θέμα έχουν υπάρξει επανειλημμένα καταγγελίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr