Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρήκαν νέα “περάσματα” οι δουλέμποροι για να φέρνουν μετανάστες στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Καστελόριζο και η Αλεξανδρούπολη αναδεικνύονται στα δύο νέα “περάσματα” που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι για να προωθήσουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Το ακριτικό Καστελόριζο “βούλιαξε” τα τελευταία 24ωρα, αφού 800 άτομα έφτασαν με βάρκες από τα απέναντι παράλια, που απέχουν μόλις 650 μέτρα, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να είναι πολλαπλάσιοι σε αριθμό από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, που καταγγέλλουν πως κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα άτυπο hot spot. Η κατάσταση, που έως χθες ήταν δραματική, έχει αρχίσει να αποσυμφορείται, καθώς με πλοίο της γραμμής αποχώρησαν 450 πρόσφυγες και με δεύτερο πλοίο, που ήταν ναυλωμένο από ΜΚΟ έφυγαν και οι υπόλοιποι 350.

Εκτός από το Καστελόριζο, όμως, και η Αλεξανδρούπολη αρχίζει να μετατρέπεται σε “πέρασμα” για τους δουλεμπόρους. Ψαράδες της περιοχής είδαν για πρώτη φορά χθες βάρκες να πλησιάζουν στις ακτές τους. Σε μία από αυτές επέβαιναν 68 άτομα, ανάμεσά τους 20 παιδιά και βρέφη, που διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από τον καπετάνιο της μηχανότρατας “Καπετάν Φώτης ΙΙ”, ο οποίος τους ανέβασε στο σκάφος του και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ώρα, ασφυκτικά γεμάτα από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που επισπεύδουν το ταξίδι τους λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, είναι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκε ρεκόρ μεταναστευτικών ροών, από τις αρχές του χρόνου, καθώς περισσότεροι από 11.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω.

Εκτός από τους κατοίκους, σήμα κινδύνου εκπέμπουν και οι υπεύθυνοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που βρίσκονται στο νησί. “Η Λέρος αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες αυτή τη στιγμή, διότι έχουμε πολλές αφίξεις. Έχουν καταφτάσει πολλοί άνθρωποι στη Λέρο και δημιουργείται συνωστισμός, τον οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε”, λέει ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Λέρο, Ροντρίγκο Ντελαμπάρα.

ΠΗΓΗ: megatv.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr