Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ ζητά ξενοδοχεία στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πνίγεται στο δράμα με τους πρόσφυγες η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα μετά τις αποφάσεις Βαλκανικών χωρών, υπό τις οδηγίες της Αυστρίας, που σφράγισαν τα σύνορα εγκλωβίζοντας 20.000 ανθρώπους στη χώρα, από τα νησιά, μέχρι τα κέντρα μετεγκατάστασης και τις εθνικές οδούς.

Ο Γιάννης Μουζάλας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί για το μεταναστευτικό, ενώ σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζητάει χιλιάδες δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.

Το αίτημα προωθήθηκε στις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων και αφορά στη μίσθωση ξενοδοχείων κατηγορίας ενός και δύο αστεριών, δυναμικότητας έως 100 κλινών, για περίοδο μίσθωσης εννέα μηνών.

Όποιος διασχίζει την εθνική οδό ή δρόμους που οδηγούν στα σύνορα με τα Σκόπια θα δει σε πολλά σημεία πρόσφυγες και μετανάστες, μικρά παιδιά και γυναίκες, που ξεκινούν με τα πόδια για να φτάσουν στην Ειδομένη.

Από ρεπορτάζ του «Εθνους» προκύπτει ότι τουλάχιστον 19.415 πρόσφυγες έχουν ήδη εγκλωβιστεί σε περίπου 18 πόλεις και περιοχές της Ελλάδας.

Σχεδόν δέκα χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι κατά μήκος της εθνικής οδού από τη Λαμία ως την Ειδομένη και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, διανυκτερεύουν σε πάρκινγκ, πρατήρια καυσίμων, εστιατόρια και στεγασμένους δημοτικούς χώρους, περιμένοντας να διοχετευτούν στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, όπου όμως η διέλευση γίνεται με ρυθμούς χελώνας.

Με μια αγωνιώδη επιστολή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προβλέπουν κατάρρευση του συστήματος σε διάστημα μόλις 8 ημερών αν οι Αφγανοί εξακολουθήσουν να εμποδίζονται. «Η κατάσταση είναι ήδη μη βιώσιμη και θα γίνει ακόμη χειρότερη τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής της οργάνωσης στην Ελλάδα Μαρί Ελισαμπέτ Ινγκρές, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 3.700 ανθρώπους στην ηπειρωτική χώρα, και μόνο 1.000 ανθρώπους σε κίνηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr