Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες πρόσφυγες διανύουν πεζή την Ελλάδα με προορισμό την Β. Ευρώπη

Χιλιάδες πρόσφυγες διανύουν πεζή την Ελλάδα με προορισμό την Β. Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σκόπια,

Χιλιάδες πρόσφυγες, που προσπαθούν να φύγουν από την χώρα μας με προορισμό τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, κινούνται τις τελευταίες ώρες με τα πόδια στις εθνικές οδούς που οδηγούν στα σύνορα με τα Σκόπια.

Στόχος τους να μπορέσουν να περάσουν στα Σκόπια και ακολουθώντας τον βαλκανικό διάδρομο να φτάσουν στην Γερμανία και σε άλλες βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Όμως τα σύνορα είναι κλειστά και οι αρχές των Σκοπίων επιτρέπουν μόνον σε ελάχιστους να περάσουν , κάτι που κάνει την κατάσταση στα σύνορα εκρηκτική. Την Πέμπτη πέρασαν στη γειτονική χώρα, μόλις 100 άτομα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η Ύπατη Αρμοστεία προσπαθούν να δώσουν προτεραιότητα διέλευσης στην ΠΓΔΜ, σε ένα λεωφορείο που μεταφέρει 45 πρόσφυγες με σοβαρά προβλήματα υγείας και τους συνοδούς τους.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες-μετανάστες, δεν θέλουν να επιστρέψουν στα κέντρα φιλοξενίας και προτιμούν να περπατήσουν ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα , με τα μικρά παιδιά στην αγκαλιά για να φτάσουν στα σύνορα, όπως έγινε με τους πρόσφυγες που ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη και αυτούς που βρίσκονται στη εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών και στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων.

Παράλληλα χιλιάδες βρίσκονται στο λιμάνι στον Πειραιά , όπου διαμένουν προσωρινά στις αίθουσες αναμονής του ΟΛΠ, στο Σχιστό και στον Ελαιώνα. Σε άλλες πόλεις της χώρας δήμοι έχουν ανοίξει γυμναστήρια και άλλους κλειστούς χώρους για να περάσουν την νύχτα ( πχ Καβάλα) ενώ η εκκλησία και φορείς προσφέρουν φαγητό και ρούχα στους πρόσφυγες και στα μικρά παιδιά (Τρίκαλα).

Παράλληλα, λόγω και της καλοκαιρίας , συνεχίζεται η ροή εκατοντάδων προσφύγων-μεταναστών στα νησιά, όπου τα hot-spot, αντιμετωπίζουν προβλήματα πληρότητας. Στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο από νωρίς το πρωί και μέχρι τις 4 το απόγευμα , είχαν καταγραφεί 1400 μετανάστες και πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr