Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Άνοιξαν” τα σύνορα στα Σκόπια – Παραμένουν 6.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη

“Άνοιξαν” τα σύνορα στα Σκόπια – Παραμένουν 6.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άνοιξε πριν από λίγο η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ και ξεκίνησε η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι άγνωστος ο αριθμός των προσφύγων που θα τους επιτραπεί η διέλευση στη γειτονική χώρα.

Η κατάσταση στην Ειδομένη, πάντως εξακολουθεί να παραμένει χαοτική καθώς στα σύνορα βρίσκονται πάνω από 6.000 πρόσφυγες ενώ συνεχώς συρρέουν και άλλοι με κάθε μέσο.

Η κατάσταση είναι πραγματικά εκρηκτική καθώς οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν βρίσκουν όχι μόνο στέγη αλλά ούτε φαγητό και νερό και αρκετοί αναγκάζονται να αγοράσουν φαγητό από καντίνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ έβρεχε και γονείς με παιδιά στην αγκαλιά εξωθήθηκαν να κοιμηθούν έξω στην ύπαιθρο ενώ πολλά παιδιά ήταν άρρωστα λαμβάνοντας μόνο υποτυπώδη φαρμακευτική περίθαλψη.

Δεκάδες πρόσφυγες έκαναν μάλιστα το πρωί του Σαββάτου συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο φράκτη σηκώνοντας στις πλάτες του και ένα παιδάκι με αναπηρικό καροτσάκι και φωνάζοντας να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν.

Κάποιοι βρίσκονται εκεί μέχρι και δέκα μέρες και απειλούσαν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα σπάσουν τον φράχτη για να περάσουν.

Στον Πειραιά, το λιμάνι πλημμύρισε από 2.000 πρόσφυγες καθώς άλλοι 450 έφθασαν σήμερα το πρωί από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με εθελοντικές οργανώσεις, στην πύλη Ε1 βρίσκονται περίπου 1.000 άτομα, στην Ε2 350, στην Ε6 100 και στον Ε7 250.

Οι πρόσφυγες συνωστίζονται με δύσκολες συνθήκες στο πάτωμα, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι βρίσκονται στο σημείο 5-6 μέρες και περιμένουν να δουν τι θα κάνουν. Τη σίτισή τους έχουν αναλάβει εθελοντικές οργανώσεις.

Στις 16:50 αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά το πλοίο Διαγόρας με 400 επιβάτες και το Νήσος Μύκος με 800 έχοντας αποπλεύσει από τη Μυτιλήνη και αφού πρώτα περάσει από Λήμνο και Καβάλα.

Το βράδυ θα φθάσει στο λιμάνο και το Blue Star 2 από τη Ρόδο με αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr