Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουζάλας: Θα εγκλωβιστούν 70.000 άνθρωποι στη χώρα – Έκτακτο σχέδιο

Μουζάλας: Θα εγκλωβιστούν 70.000 άνθρωποι στη χώρα – Έκτακτο σχέδιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα από το προσφυγικό περιέγραψε σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι μέχρι και 70.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενδέχεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο κ. Μουζάλας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει, ήδη, υποβάλλει σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των μαζικών προσφυγικών ροών.

«Δεν είναι τραγικό το να κηρυχθεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη γιατί αυτό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε προσλήψεις. Μπορεί αυτό να το κάνουμε για τη νότια Αττική. Από ό,τι ξέρω δεν έχει υπάρξει απόφαση γι’ αυτό, αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια…» υπογράμμισε ο κος Μουζάλας, ενώ όσον αφορά την αναλογική κατανομή σε ευρωπαϊκό επίπεδο είπε πως «Με βάση αυτούς που πέρασαν από την Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι 30.000»

«Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» αποκάλυψε ο Γιάννης Μουζάλας σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 άνθρωποι.

Το πλάνο περιλαμβάνει 4 Κέντρα υποδοχής στη Μακεδονία και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι. Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί ότι θα παραμείνουν εκεί μόνιμα…».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε, εξάλλου, πως θα δημιουργηθεί ένα spot σε συνεργασία με τον ΟΗΕ που θα ενημερώνει όλους όσοι σκέφτονται να έρθουν στη χώρα μας ότι «η Ειδομένη είναι κλειστή μην πουλάτε τα σπίτια σας για να έρθετε στην Ελλάδα», ενώ επεσήμανε ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα μειώσει κατά 70% τις προσφυγικές ροές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr