Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος στην Ειδομένη προκάλεσαν τα Σκόπια που κατεβάζουν στρατό για τους πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα Σκόπια συνεχίζουν τις προκλήσεις με αστυνομία και στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα ενώ οι πρόσφυγες έχουν μείνει στο έλεος της τύχης.

Με καθυστέρηση αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών που βρίσκονται στην Ειδομένη και ήταν προγραμματισμένα για την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι αρχές των Σκοπίων κρατούσαν από το πρωί κλειστή τη σιδερόφραχτη πύλη πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη από την άλλη πλευρά των συνόρων προκειμένου να ανοίξει η περίφραξη και να περάσουν τα τρένα.

Περίπου 5.100 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονταν στο μεταξύ το πρωί στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τις Αστυνομικές αρχές, οι ροές χθες ήταν μειωμένες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που είχαν επικρατήσει στην περιοχή.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα στις 09:00 το πρωί ανερχόταν στους 3.062. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hotspot της Μόριας έφτασε μόλις στους 84.

Σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη το πρωί με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» αναχώρησαν για την Καβάλα περίπου 900 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ το απόγευμα με το πλοίο «Blue Star 1» της γραμμής για Πειραιά από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσουν 328 άτομα. Στο ίδιο πλοίο από τη Χίο θα επιβιβασθούν 150 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο σύνολο τους τα εισιτήρια τους έχουν ήδη εκδοθεί.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη Χίο μέχρι όλο το περασμένο 24ωρο δεν πιστοποιήθηκε ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης αφού οι ροές ήταν πραγματικά μηδενικές. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 971 άτομα. Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 125 νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες ενώ στο νησί βρίσκονται 853 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr