Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 33.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στη χώρα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 33.320 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Από αυτούς 6.211 βρίσκονται στα νησιά, με τους περισσότερους στη Λέσβο (3.550), την Χίο (1.422) και τη Σάμο (489), ενώ στη ηπειρωτική χώρα βρίσκονται 27.109 άτομα, με τους περισσότερους να κατανέμονται: 8.000 στην Ειδομένη, 3.400 στο Χέρσο, 2.200 στο λιμάνι του Πειραιά, 3.570 συνολικά στο Ελληνικό , 2.136 στα Διαβατά , 2.797 στη νέα Καβάλα στο Πολύκαστρο, 1.050 στην ΠΑΘΕ Πολύκαστρο – PLAZA και 1.423 στο Σχιστό.

Αστυνομικοί βρίσκονται από τη Δευτέρα στην πλατεία Βικτωρίας που ενημερώνουν πρόσφυγες και μετανάστες ότι δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί και ότι υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν με πούλμαν σε χώρους φιλοξενίας εντός της Αττικής.

Η πλατεία Βικτωρίας άδειασε την Κυριακή μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, που μετέφερε τους πρόσφυγες σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στο Ελληνικό και το Σχιστό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega o εκπρόσωπος της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, εξήγησε ότι «η λογική είναι να μη διανυκτερεύει κόσμος στην πλατεία Βικτωρία» και ότι «η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη δίνει η πλατεία εικόνα καταυλισμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr