Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κατάσταση στην Ειδομένη δεν περιγράφεται με λόγια (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πιο δύσκολη νύχτα τους, μέχρι την επόμενη, πέρασαν οι περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη που διαμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό εδώ και ημέρες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η καταρρακτώδης βροχή που ξεκίνησε από το απόγευμα κράτησε μέχρι τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή της περιοχής σε ένα απέραντο λασπότοπο. Εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας άναψαν φωτιές και φόρεσαν σακούλες για να προστατευτούν από την καταιγίδα.

Όσοι είχαν σκηνή μπόρεσαν και πέρασαν τη νύχτα μέσα σε αυτή, φτιάχνοντας αυλάκια γύρω γύρω προκειμένου να προφυλαχθούν από την βροχή.  Όσοι δεν είχαν σκηνή, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, αναγκάστηκαν και κοιμήθηκαν κυριολεκτικά στο βρεγμένο έδαφος. Σημαντική ωστόσο ήταν η βοήθεια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίες μοίρασαν αδιάβροχα στα περισσότερα παιδιά.

Νωρίτερα, εκατοντάδες άτομα, κυρίως από τη Βαγδάτη και τη Δαμασκό, πραγματοποίησαν μία ακόμη διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Οι άνθρωποι αυτοί πληροφορήθηκαν πριν μερικές ώρες ότι οι αρχές των Σκοπίων δεν θα τους επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, καθώς οι πόλεις από τις οποίες προέρχονται δεν θεωρούνται πια από τα Σκόπια ως εμπόλεμες ζώνες.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι καταγγελίες των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα για την απάνθρωπη συμπεριφορά των Σκοπιανών αστυνομικών, οι οποίοι τους ξυλοκοπούν και αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά να τους κυνηγούν, δαγκώνοντάς τους. Το μεσημέρι, δύο αγοράκια ηλικίας 11 και 13 ετών χτυπήθηκαν από το ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που έπαιζαν σε ένα βαγόνι στις σιδηροδρομικές γραμμές και διακομίστηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr