Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ναυάγια συνεχίζονται ασταμάτητα μαζί με τις ροές προσφύγων στο Αιγαίο

Τα ναυάγια συνεχίζονται ασταμάτητα μαζί με τις ροές προσφύγων στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τι κι αν ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα ναυάγια συνεχίζονται, οι  ροές προσφύγων αυξάνονται και τα βόρεια σύνορα παραμένουν κλειστά.

Στη Λέσβο προσπαθούσε να φτάσει ένα ταχύπλοο που βυθίστηκε τη νύχτα ανοιχτά των τουρκικών Αρχών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένα μωρό.

Η τουρκική ακτοφυλακή κλήθηκε να διασώσει εννέα άτομα που καλούσαν σε βοήθεια και τελικά εντόπισε νεκρούς τους πέντε. Στους επιβάτες περιλαμβάνονταν Αφγανοί και Ιρανοί.

Στο μεταξύ αυξήθηκε η ροή των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται από την Τουρκία τις τρεις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Δρίτσας είπε πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται στις 4.000 και τόνισε πως καθημερινά καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες και οργανώνεται η μετακίνησή τους προς τα κέντρα που ετοιμάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα μεταφέρονται 1.000 μετανάστες από τον Πειραιά στη Λάρισα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η νατοϊκή επιχείρηση ξεκίνησε επί της ουσίας τη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμπλοκή του λιμενικού. Αναφερόμενος στο θέμα των «αετονύχηδων» από τη Λέσβο που πωλούν εισιτήρια μεταφοράς προς την Ειδομένη εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των προσφύγων να φτάσουν στα σύνορα, δήλωσε πως ήδη λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αρνούνται να μετακινηθούν, καθώς δέχονται μηνύματα από δικά τους άτομα στα κινητά που τους υπόσχονται ότι μπορούν να τους περάσουν από τα σύνορα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, μιλώντας το πρωί στην πύλη Ε-2 σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι αυτό που θέλει να επισημάνει είναι ότι από την πρώτη στιγμή που το λιμάνι του Πειραιά ορίστηκε ως ένας τόπος προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών υπάρχει μια άριστη συνεργασία του κεντρικού λιμεναρχείου του Πειραιά, των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, των εθελοντών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε τέτοιο βαθμό και δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από πλευράς τάξης και ασφάλειας. Οι περιπολίες στελεχών είναι συνεχόμενες πρόσθεσε και τόνισε ότι τα στελέχη του λιμεναρχείου επεμβαίνουν συνεχώς, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ακόμα και λειτουργικά προβλήματα των ανθρώπων αυτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr