Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελίες προσφύγων: Σκοπιανοί αστυνομικοί μας έκαιγαν στο πρόσωπο

Καταγγελίες προσφύγων: Σκοπιανοί αστυνομικοί μας έκαιγαν στο πρόσωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυκνώνουν οι καταγγελίες μεταναστών και προσφύγων για απάνθρωπη συμπεριφορά και χτυπήματα που δέχθηκαν από τις συνοριακές αρχές της ΠΓΔΜ, στον απόηχο της εισόδου στη γειτονική χώρα περισσότερων από 1.500 ατόμων.

Οι καταγγελίες συγκλονίζουν: Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόσφυγες που γύρισαν από την ΠΓΔΜ ​στην Ειδομένη, έχουν ορατά σημάδια από γδαρσίματα και άλλα χτυπήματα, αναφέροντας πως οι αρχές των Σκοπίων αφότου τους χτύπησαν τους έβαλαν πίσω σε φορτηγά και τους έστειλαν πίσω στα σύνορα.

Μάλιστα, ένας εκ των αφγανών μεταναστών που ανέφερε πως βρέθηκε στην ομάδα που πέρασε τα σύνορα, ανέφερε πως οι Σκοπιανοί κακομεταχειρίστηκαν τον ίδιο και την οικογένειά του:

“ Είχαμε ανάψει φωτιά μαζί με την οικογένειά μου και όταν μας πλησίασαν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ ζητώντας μας να φύγουμε, με έκαψαν στο πρόσωπο με ένα ξύλο και με χτύπησαν.”

Από την πλευρά του, ένας σύρος πρόσφυγας μιλώντας το Ράδιο Θεσσαλονίκη περιέγραψε την περιπέτειά του.

«Αφού καταφέραμε να διασχίσουμε το ποτάμι και να περάσουμε τα σύνορα στη συνέχεια συνεχίσαμε με τα πόδια μέχρι που φτάσαμε σε ένα χωριό των Σκοπίων. Εκεί όμως μας περίμενε ο στρατός των Σκοπίων. Κάποιοι προσπάθησαν να φύγουν αλλά τους έπιασαν. Επειδή ήμασταν πολλά άτομα, μας χώρισαν σε ομάδες. Για τουλάχιστον 5-6 ώρες μείναμε στο δρόμο. Ήμασταν βρεγμένοι επειδή διασχίσαμε το ποτάμι και κρυώναμε πολύ. Κάποιοι άναψαν φωτιές, αλλά οι στρατιώτες μας είπαν να τις σβήσουμε. Κάποιες έσβησαν, αλλά ανάψαμε άλλες πιο μετά γιατί είχε πάρα πολύ κρύο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μετά από 5-6 ώρες ήρθαν στο σημείο που μας κρατούσαν στρατιωτικά φορτηγά. Μας ζήτησαν να μπούμε μέσα. Αφού μπήκαμε όλοι τα φορτηγά κατευθύνθηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα, κοντά στην Ειδομένη. Μας άφησαν σε μία απόσταση περίπου 20 λεπτών. Στη συνέχεια Σκοπιανοί στρατιώτες μας έκοψαν τα συρματοπλέγματα και μας ανάγκασαν να περάσουμε ξανά στο ελληνικό έδαφος» συνεχίζει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr