Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χοντρό παρασκήνιο πίσω από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακέφαλος παραμένει ουσιαστικά από τις 21.2 ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας καθώς έληξε η τριετής θητεία της Διευθύντριάς του κ. Ειρήνης Σταματούδη.

Παρόλο που υπήρχε για την ανανέωση της θητείας της εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, εν τούτοις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν φαίνεται ότι ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς έχει πρόθεση να προχωρήσει τη διαδικασία επαναδιορισμού της κ. Σταματούδη και θεωρείται πιθανότερη η επαναπροκήρυξη της θέσεως.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, η απόφαση να μην ανανεωθεί η θητεία της κ. Σταματούδη, που είχε διοριστεί επί κυβερνήσεων Καραμανλή, δεν συνδέεται με το γεγονός ότι ο σύζυγος της κ. Άγγελος Συρίγος ήταν εκ των στενών συνομιλητών του κ. Σαμαρά και βασικό μέλος (κάποιες πληροφορίες τον φέρουν και ως το σημερινό πρόεδρο) του «Δικτύου 21», αλλά απέδιδαν την απόφαση για τη μη ανανέωση της θητείας της στην ανάγκη «αντιμετώπισης των ουσιαστικών προβλημάτων» του Ο.Π.Ι.

Σε ερώτηση κατά πόσον αληθεύουν κατηγορίες για προβλήματα διοικητικής λειτουργίας και ουσιαστική αδράνεια του οργανισμού, και κατά πόσο η απόφαση του κ. Μπαλτά συνδέεται με το γεγονός ότι ο Ο.Π.Ι. (όπως και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, που απασχόλησε προ μηνών τη δημοσιότητα) δεν είχε προσαρμόσει το μισθολόγιό του στο ενιαίο μισθολόγιο, τα εν λόγω στελέχη αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Στο μεταξύ η κα Σταματούδη εξακολουθεί να πηγαίνει στο γραφείο της ολοκληρώνοντας τις εκκρεμότητες της.

Σημειώνεται ότι και η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Ι. που προεδρεύεται από τον γνωστό από τη δίκη της 17 Νοέμβρη επίτιμο αεροπαγίτη κ. Μιχαήλ Μαργαρίτη λήγει στο τέλος του προσεχούς Απριλίου. Πρόκειται για το Δ.Σ. που είχε ορίσει ο τότε αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ. Κ. Τζαβάρας μετά την πρόωρη «παραίτηση» των μελών του υπό τον ακαδημαϊκό κ. Μ. Σταθόπουλο Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Ι. Από το παλιό Δ.Σ. ο κ. Τζαβάρας είχε διατηρήσει τότε μόνο το καθηγητή κ. Σπύρο Φλογαΐτη, τον οποίο προήγαγε μάλιστα σε αντιπρόεδρο.

Συνεπώς, θα πρέπει να αναμένεται τις επόμενες βδομάδες ο ορισμός νέου Δ.Σ. το οποίο και θα κινήσει πλέον τις διαδικασίες για την επιλογή του νέου Διευθυντή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο «θάνατος» του ΙΝΤΕΑΛ: Σε μια τέτοια «χώρα»-λάφυρο… εμείς θα είμαστε ένα απέραντο ξενοδοχείο

Στο φως μεγάλο μέρος της αρχικής βυζαντινής Τράπεζας του 10ου αιώνα στη Μονή Βατοπεδίου

Η Ελλάδα τίμησε τους Αβορίγινες με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο 80χρονος Αριστείδης Μπαλτάς

Πέθανε ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς σε ηλικία 86 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr