Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιχείρηση “σκούπα” για την εκκένωση των νησιών από πρόσφυγες (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εφαρμογή έχει τεθεί επιχείρηση της ελληνικής κυβέρνησης, για την εκκένωση των νησιών του Αιγαίου από τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες.

Ήδη στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρονται μετανάστες από το hotspot της Μόριας, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να μεταφερθούν στην Καβάλα.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ενημερώθηκαν ώστε να μην κόβουν πλέον εισιτήρια σε κανένα πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Lesvosnews.gr, το hotspot της Μόριας θα λειτουργεί από αύριο σαν κέντρο κράτησης και όχι φιλοξενίας μεταναστών, οι οποίοι αφού συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

Στη Χίο το νησί χθες το απόγευμα είχε εκκενωθεί πλήρως από μετανάστες και πρόσφυγες, ωστόσο με νέες καραβιές τη νύχτα έφτασαν περίπου 1.000 άτομα.

Εξι κλινάμαξες επιστρατεύει την ίδια ώρα, ο ΟΣΕ για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες στέγασής τους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιο Σχίζα, οι κλινάμαξες χωρητικότητας 40 κλινών η καθεμία, ήταν παροπλισμένες εδώ και μία πενταετία.

Συντηρήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και αναμένονται να καταφθάσουν αύριο στην περιοχή ανέφερε ο κ.Σχίζας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία και των τριών εταιριών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

«Στόχος μας πάντως είναι να φέρουμε συνολικά 20 βαγόνια στην Ειδομένη» κατέληξε ο κ.Σχίζας.

Στο μεταξύ περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες από τους 582 περίπου που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στη Ριτσώνα και στη Μαλακάσα.

Όπως ανακοινώθηκε, τουλάχιστον 1.344 μετανάστες και πρόσφυγες έχει περισυλλέξει το λιμενικό από την Παρασκευή το πρωί 18/03 έως τη Δευτέρα το πρωί 21/03 σε 26 περιστατικά έρευνες και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Σαντορίνη: Κατολίσθηση στη Θηρασιά – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr