Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οχυρώνεται” το Ελευθέριος Βενιζέλος – Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

“Οχυρώνεται” το Ελευθέριος Βενιζέλος – Αυξάνονται τα  μέτρα ασφαλείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτάκτως συνεδρίασε την Τρίτη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Ασφαλείας του αεροδρομίου « Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής της αστυνομίας του αεροδρόμιου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι αεροπορικές εταιρείες και ο διευθυντής ασφαλείας του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ήδη αυστηρά μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Σκοπός είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι σε επαγρύπνηση. Οι έλεγχοι να είναι ακόμη πιο σχολαστικοί από τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης που αφορούν στις χειραποσκευές κατά την επιβίβαση των επιβατών στα αεροπλάνα.

Επίσης θα αυξηθούν οι έλεγχοι με τη μέθοδο σνίφερ. Η συγκεκριμένη μέθοδος γίνεται με ένα ειδικό πανί που οι εργαζόμενοι το περνούν πάνω από τα ρούχα του πολίτη και μέσα σε 5 λεπτά δείχνει εάν έχει έρθει σε επαφή με εκρηκτικά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι περιπολίες ένστολων αστυνομικών να είναι πιο συχνές όπως και των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης.

Αναμένεται να αυξηθεί το προσωπικό της ΕΛΑΣ στο αεροδρόμιο τόσο ένστολων αστυνομιών όσο και ανδρών της ασφαλείας. Επίσης σε λίγη ώρα ξεκινά νέα σύσκεψη μεταξύ του διοικητή της αστυνομίας του αεροδρομίου και τους επικεφαλής του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της ΕΚΑΜ. Αυτές οι δυο επίλεκτες μονάδες βρίσκονται καθημερινά στο αεροδρομίου αλλά πλέον θα σε κόκκινο συναγερμό.

Τέλος μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και εκτός του αεροδρομίου. Συσκέψεις επί συσκέψεων στη ΓΑΔΑ και ήδη έχει αποφασιστεί ότι η φύλαξη των πρεσβειών αλλά και ξένων εταιριών αναβαθμίζεται. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ακριβώς τα ίδια που είχαν ληφθεί μετά το μπαράζ των επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Aegean: Με τις ευλογίες Μητσοτάκη η ζημιά 35 εκατ. ευρώ του Δημοσίου

Παύλος Γερουλάνος: Μια Κυβέρνηση που ξεπουλάει περιουσία τού κόσμου, για να κάνει δωράκια σε φίλους;

Τεμενά και στο αεροδρόμιο έκανε ο Γεραπετρίτης στον Ερντογάν (βίντεο)

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο από Τελ Αβίβ

Αθήνα: Με συρμούς του Προαστιακού οι μετακινήσεις από και προς αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr