Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πρόσφυγες απελπισμένοι συνειδητοποιούν ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη έκλεισε!

Οι πρόσφυγες απελπισμένοι συνειδητοποιούν ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη έκλεισε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ότι ο δρόμος από την Ελλάδα δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε ένα “τείχος” στην Ειδομένη, αρχίζουν να συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι περίπου 5.000 αλλοδαποί που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά δεν γνωρίζουν ούτε πώς να κινηθούν ούτε σε ποιους να απευθυνθούν, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το προσωπικό ή οικογενειακό τους μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Άλλοι πάλι είπαν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν πλέον στις πατρίδες τους, καθώς κινδυνεύουν με εκτέλεση και εξέφρασαν την επιθυμία να πάνε σε κάποια κέντρα υποδοχής, αλλά αυτά να μην είναι μακριά από την πόλη, καθώς τους φοβίζει ότι θα εγκλωβιστούν και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν.

“Ήρθα από την Ειδομένη, καθώς πλέον, μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, δεν υπήρχε καμία ελπίδα να περάσω τα σύνορα. Στη Συρία φοβάμαι για τη ζωή μου και δεν επιστρέφω, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκτέλεσης” ανέφερε Σύρος πρόσφυγας.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν πρωτοβουλίας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, εθελοντές δικηγόροι, πιθανόν από αυτό το Σάββατο και αφού εγκατασταθεί προκάτ οικίσκος στην πύλη Ε1, με τη βοήθεια μεταφραστών, θα μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σε μετανάστες και πρόσφυγες για το πώς μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους και τι έγγραφα απαιτούνται.

Από την Τετάρτη, σημειωτέον, ο στρατός θα προσφέρει καθημερινά 5.000 μερίδες φαγητού στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει με προσφορά φαγητού και η Εκκλησία.

Ο Ερυθρός Σταυρός, επίσης, τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr