ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειδομένη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πειραιάς, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν, Τουρκία, Χίος,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο λιμάνι της Χίου έδεσε στις 6.45 το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου, με τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλάβει την προβλήτα να μην αντιδρούν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε αργά την Τρίτη το βράδυ να μην εμποδίσουν την πραγματοποίηση δρομολογίων πλοίων.
Βάσει της συμφωνίας, τοποθετήθηκαν σύρματα που διαχώρισαν τη χερσαία ζώνη στα δύο. Στο ανατολικό τμήμα θα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό θα παραμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το hot spot του νησιού την περασμένη Πέμπτη και πραγματοποιώντας πορεία 8 χιλιομέτρων κατευθύνθηκαν στην πόλη, όπου και παραμένουν, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.
Από όσους διέφυγαν, 591 άτομα κινούνται μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι, γεγονός που ανατροφοδοτεί μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι περίπου 250 ανθρώπων.
Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι της Χίου παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.
Υπενθυμίζεται ότι έως και χθες το βράδυ το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.























































