Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 6.000 πρόσφυγες στο Ελληνικό με την κατάσταση να είναι αφόρητη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» με δραματική επιστολή – έκκληση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν ξεπεράσει πλέον τις 6.000.

«Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις, αλλά και πέριξ αυτών, έχει πλέον καταστεί ανεξέλεγκτη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους, δεδομένου ότι στους παραχωρηθέντες χώρους έχουν μεταφερθεί περίπου 6.000 πρόσφυγες, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που έχει δεσμευθεί το υπουργείο να μεταφέρει, αλλά κυρίως ξεπερνά τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας της εγκατάστασης με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακραίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις…», αναφέρει σύμφωνα με το Έθνος, μεταξύ άλλων η επιστολή, ενώ προσθέτει:

«Επίσης, αν και έχει παραχωρηθεί μόνο το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου αφίξεων, όπως μας ζητήθηκε από το Υπουργείο, οι πρόσφυγες έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα κτίρια της εισόδου του πρώην Αεροδρομίου και έχουν στήσει σκηνές στις πυλωτές αυτών των κτιρίων. Δεδομένου δε ότι ορισμένες εγκαταστάσεις (εκθεσιακό κέντρο, βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ κλπ.) φιλοξενούν εκδηλώσεις, τις οποίες προφανώς επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση περαιτέρω προβλημάτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων».

Στο μεταξύ νέα προσπάθεια να πειστούν οι μετανάστες και πρόσφυγες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, θα καταβληθεί εκ νέου σήμερα από στελέχη του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-2, ενώ από προχθές Σάββατο ξεκίνησε η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, αλλά και στην Πέτρινη Αποθήκη.

Το φυλλάδιο εξηγεί στους μετανάστες και πρόσφυγες ότι, φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και τη δυνατότητα για όσους πληρούν τους όρους ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, από το λιμενικό σώμα, ανέρχονται σε 4.500 άτομα, ενώ το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Αριάδνη μεταφέροντας 10 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας την Κυριακή στο δημοτικό ραδιόφωνο στο κανάλι 1 του Πειραιά, για το θέμα των προσφύγων, που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι, είπε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο.

«Μας κατήγγειλαν» υπογράμμισε «ότι δεν κάνουμε αυτό που πρέπει στο θέμα αυτό. Όμως ειδικά στο λιμάνι, ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία και καμία αρμοδιότητα. Παρ’ όλα αυτά, από ανθρωπιστικής πλευράς, κάναμε τα πάντα για να βοηθήσουμε και να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε» σημείωσε ο κ.Μώραλης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το λιμάνι θα φιλοξενούσε 1000 άτομα για 24 ώρες φθάσαμε να έχουμε περισσότερο από 4.500 άτομα παραπάνω από 1 μήνα στο λιμάνι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr