Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κρητικά” όπλα θα κατέληγαν στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Παντελής παρέδωσε στον Αρχηγό του Σώματος τη διάταξη της ανωτέρω Αρχής, σύμφωνα με την οποία διατίθενται στην Ελληνική Αστυνομία 2.381 καραμπίνες και 291.950 φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm, τα οποία δεσμεύτηκαν από την Αρχή, σύμφωνα με Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρόκειται για τα κατασχεμένα όπλα και σφαίρες που είχαν εντοπιστεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο από το Λιμενικό, σε πλοίο που τα είχε φορτώσει από την Τουρκία και τα μετέφερε στους Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα, είχαν κατασχεθεί από το πλοίο «HADDAD 1», με σημαία Βολιβίας εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα από τα οποία περιείχαν 491.950 σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου).

isis2

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του στις Αυγούστου 2015 από την Αλεξανδρέττα (Iskenderum) της Τουρκίας και είχε δηλώσει ως τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης. Η έδρα της εταιρείας που ανήκει το πλοίο βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το πλοίο, με επταμελές αλλοδαπό πλήρωμα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, την 1 Σεπτεμβρίου 2015, στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης. Τα όπλα και τις σφαίρες τις μοιράστηκαν σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Μπάιντεν: Εφικτή «ακόμα και αύριο» η εκεχειρία στη Γάζα αν η Χαμάς απελευθερώσει ομήρους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr