Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αφρικανική σκόνη θα μας πνίξει πάλι

Η αφρικανική σκόνη θα μας πνίξει πάλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας,

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την αφρικανική σκόνη, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα. Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, περιμένουμε την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 26 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 25 έως 32 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Ν. Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες κυρίως στα γύρω ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις και στα βόρεια τμήματα πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς στα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά τόπου πυκνές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι αρχικά στα 4 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιατί έρχεται περισσότερη αφρικανική σκόνη από παλιά και πως να προφυλαχθούμε

Η αφρικανική σκόνη θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί μέχρι την Τετάρτη

Αφρικανική σκόνη και ζέστη μέχρι Τετάρτη βράδυ

Επιμένει η αφρικανική σκόνη – Τοπικές βροχές και αύξηση της θερμοκρασίας

Καιρός: Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο άγγιξε τους 38 βαθμούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr