ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες,


















































Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ - Τι είπαν για ΑΟΖ - Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη
Παρέμβαση Φαραντούρη για το νέο πογκρόμ Ελληνορθόδοξων Ρωμιών στη Δυτική Συρία
Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά
Τραμπ: Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για ένταξη στις «Συμφωνίες του Αβραάμ» - «Μεταμορφωμένη» η Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο
Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» - Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ξεπέρασαν τους 10.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι αφίξεις στα οποία παραμένουν αυξημένες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, το τελευταίο 24ωρο αφίχθησαν στα νησιά συνολικά 90 άτομα (34 στη Λέσβο, 35 στη Χίο, τέσσερα στη Σάμο και 17 στην Κάλυμνο.
Κρατείται δηλαδή σταθερός ο αριθμός των 100 κατά μέσο όρο την ημέρα κι αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο.
Ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά (10.042) έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον πληθυσμό που μπορούν να φιλοξενήσουν τα κέντρα υποδοχής, που είναι χωρητικότητας 7.450 ατόμων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας γνωστοποίησε την Τρίτη σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ότι για την αποσυμφόρηση των νησιών είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η μετακίνηση όσων η αίτηση ασύλου έχει εξεταστεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να γίνει εκεί η εξέταση σε δεύτερο βαθμό.























































