Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο καταδικασθείς Ντογιάκος θα διεκδικήσει την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών

Ο καταδικασθείς Ντογιάκος θα διεκδικήσει την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, με αποτέλεσμα, παρά την πειθαρχική του καταδίκη, ο κ. Ντογιάκος να μετάσχει στην εκλογική διαδικασία που διενεργείται σήμερα Σάββατο στην Εισαγγελία Εφετών για επιλογή νέου προϊσταμένου.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, τελικώς ο κ. Ντογιάκος θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών παρά την πειθαρχική του καταδίκη για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η συμμετοχή στις εκλογές επικυρώθηκε με έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στον ίδιο, κατόπιν ερωτήματος του προς τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το αν μπορεί να είναι ή όχι υποψήφιος, παρά την πειθαρχική καταδίκη και ενόψει του γεγονότος, ότι δεν του έχει επιδοθεί ακόμα η καταδικαστική απόφαση.

Πάντως, σε περίπτωση εκλογής του κ. Ντογιάκου, είναι άγνωστο τι θα γίνει αν στο μεταξύ του κοινοποιηθεί η πειθαρχική καταδίκη.

Σημειωτέον ότι η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου προβλέπει στέρηση μισθού για 40 ημέρες, καθώς κρίθηκε ένοχος πειθαρχικά, διότι σε ανακοίνωση – πρόσκληση για σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών πριν ένα χρόνο είχε θέσει ως τίτλο «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου», αναφερόμενος σε αμφισβητήσεις από την πλευρά της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου της εκλογής του στην Εισαγγελία Εφετών.

Σε πρώτο βαθμό ο κ. Ντογιάκος είχε καταδικαστεί σε απλή επίπληξη, αλλά στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Μετά την εξέλιξη που σημειώθηκε μία ημέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση, ώστε ο κ. Ντογιάκος να είναι τελικώς υποψήφιος κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία, τη θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας θα διεκδικήσουν ο ίδιος, προϊστάμενος της ως τώρα, και ο εισαγγελέας Αντώνης Λιώγας.

Για το Εφετείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτει ο πρόεδρος εφετών Θεόδωρος Κανελλόπουλος που θεωρείται και φαβορί αλλά και ο πρόεδρος εφετών Γεώργιος Παπανδρέου. Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος που όλα δείχνουν ότι θα επανεκλεγεί και η Ολυμπία Κλειτσάκη ενώ για το Πρωτοδικείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν συνολικά πέντε δικαστικοί λειτουργοί με επικρατέστερους τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Κων Σαργιώτη, Ελευθέριο Γεωργίλη και Ιωάννη Παπαϊωάννου, ενώ επίσης υποψηφιότητα θέτουν οι Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου και Δημήτριος Σκουτέρης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει»

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π. Γεωργίας Αδειλίνη

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί συστηματικά με το τρίπτυχο, διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr