Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνδυνος να μετατραπεί η Λέσβος σε πεδίο μάχης ακροδεξιών και αλληλέγγυων

Κίνδυνος να μετατραπεί η Λέσβος σε πεδίο μάχης ακροδεξιών και αλληλέγγυων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πεδίο μάχης μεταξύ ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου και ομάδων αλληλέγγυων αντιεξουσιαστών κινδυνεύει να μετατραπεί η Λέσβος.

Οι επαγγελματίες “πατριώτες” από τη μία και οι επαγγελματίες “φιλάνθρωποι” από την άλλη, υποκινούμενοι από τις ακραίες ιδεοληψίες τους, έχουν αρχίσει ήδη να “προθερμαίνονται”.

Ανάμεσα στην επικείμενη σύρραξη μεταξύ περιθωριακών στοιχείων της άκρας δεξιάς και του αντιεξουσιαστικού χώρου κινδυνεύουν να βρεθούν οι κάτοικοι του νησιού και οι πρόσφυγες.

Πληροφορίες από το νησί αναφέρουν επιθέσεις ακροδεξιών σε αλληλέγγυους και εργαζόμενους ΜΚΟ αλλά και προκλητικές ενέργειες αντιεξουσιαστών προς τους κατοίκους.

“Τέσσερις γυναίκες του Ρουβίκωνα, που τις παρακολουθεί στενά η ΕΥΠ, άρχισαν να βρίζουν ως “φασίστες” τους συγκεντρωμένους κατοίκους που διαμαρτύρονταν στη Μυτιλήνη”, αναφέρει πηγή του TRIBUNE από τη νησί. “Κάποιες από τις γυναίκες του Ρουβίκωνα προπηλακίστηκαν”, αναφέρει η ίδια πηγή.

“Το κλίμα στο νησί είναι ασταθές και έτοιμο να εκραγεί”, πρόσθεσε η πηγή στο TRIBUNE που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Με απλά λόγια, περιθωριακές ομάδες των δύο άκρων φαίνεται ότι έχουν δώσει “ραντεβού” στη Λέσβο για να λύσουν τους λογαριασμούς τους, απειλώντας με εμφυλιακή σύρραξη η οποία εάν ξεσπάσει και γενικευθεί θα παρασύρει τον ντόπιο πληθυσμό και τους αλλοδαπούς με απρόβλεπτες από εκεί και πέρα εξελίξεις.

Είναι περιττό να υπογραμμίσουμε ότι μετά και τον εμπρησμό του προσφυγικού στρατοπέδου στη Μόρια το βράδυ της Δευτέρας προκύπτουν σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr