Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαίωση TRIBUNE: Στη Δικαιοσύνη το “χαμένο” πόρισμα για το πάρτι ΟΑΣΘ

Δικαίωση TRIBUNE: Στη Δικαιοσύνη το “χαμένο” πόρισμα για το πάρτι ΟΑΣΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει πλέον το “πάρτι” στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το “χαμένο” πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΣΕΕΥΜΕ) για το 2010, το οποίο αποκάλυψε την Τετάρτη το TRIBUNE βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Γενική Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Μάρη Παπασπύρου κινητοποιήθηκε άμεσα και με γοργά αντανακλαστικά απέστειλε το πόρισμα για το όργιο κακοδιαχείρησης στον ΟΑΣΘ στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Πέραν τούτου, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στο “κατώφλι” της Δικαιοσύνης βρίσκονται ακόμα δύο πορίσματα “φωτιά” του ΣΕΥΜΕ, τα οποία θα είναι στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών για να προχωρήσει συνολικά τη διερεύνιση της υπόθεσης και να αποδοθούν ευθύνες σε βάθος χρόνου και όπου αυτές εντοπιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα που αποκάλυψε χθες το TRIBUNE είχε εκπονηθεί από το 2010 και είχε κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία, χωρίς ωστόσο κανείς επί έξι χρόνια να έχει δώσει σημασία.

Τι αποκαλύπτει το “χαμένο” πόρισμα για τον ΟΑΣΘ

Όλοι οι χώροι των γραφείων του ΟΑΣΘ και τα αμαξοστάσια Φοίνικα και Σταυρούπολης ανήκουν στην κυριότητα του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού «ΗΡΑΚΛΗΣ», μέτοχοι του οποίου είναι, κατά μεγάλη πλειοψηφία, μέτοχοι του ΟΑΣΘ. Η μίσθωση γίνεται με απευθείας ανάθεση και χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία, ενώ τα δε μισθώματα είναι υπερδιπλάσια των τεκμαρτών (με βάση των αντικειμενικό προσδιορισμό).

Το Δημόσιο αναγνωρίζει ως δαπάνη προσωπικού οποιαδήποτε παροχή προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας χωρίς να παρεμβαίνει στο ύψος των αμοιβών. Ωστόσο, στην περίπτωση του ΟΑΣΘ καταβάλλονται από 11 ως 26 (!!!) επιδόματα, με αποτέλεσμα ο βασικός μισθός να αποτελεί μονάχα το 36% του συνόλου των βασικών αποδοχών, με το μέσο μισθολογικό κόστος να εκτινάσσεται ανά εργαζόμενο το 2010 στα 37.297,23 ευρώ.

Αν και στη συμφωνία Δημοσίου – ΟΑΣΘ υπήρχε πρόβλεψη για να περιέλθει η κινητή και ακίνητη περιουσία του Οργανισμού στο Δημόσιο, εφόσον η αξία τους έχει αποσβεστεί μέχρι τις 31/12/09, πάγια στοιχεία τα οποία έχουν αποσβεστεί πλήρως μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το επόμενο εύρημα στο πόρισμα για τον ΟΑΣΘ, καθώς όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «στον κανονισμό προμηθειών του Οργανισμού δεν υπάρχουν οι οροφές για 20.000 και 60.000 για απευθείας αναθέσεις και πρόχειρο διαγωνισμό αντιστοίχως, όπως προβλέπεται στο Δημόσιο. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει συρροή συμβάσεων μεγάλου ύψους, οι οποίες γίνονται με απευθείας αναθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει»

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π. Γεωργίας Αδειλίνη

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr