Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρώνουν τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα από τις απεργίες

Νεκρώνουν τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα από τις απεργίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή αντιπαράθεση και με πολιτικά απόνερα έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να βάλουν “λουκέτο” στα αεροδρόμια όλης της χώρας με την εξαγγελία 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59, ενώ τις ημέρες αυτές δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Την ίδια στιγμή πρόγραμμα ακυρώσεων όλων των πτήσεών τους ανακοίνωσαν η Aegean και η Olympic Air, ζητώντας από τους επιβάτες τους να είναι σε επικοινωνία με τις εταιρείες για όλα τα νεότερα.

Το υπουργείο Μεταφορών σημειώνει ότι οι ελεγκτές απειλούν με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες, ενώ προκαλούν προβλήματα στην οικονομία, “απλώς για να «υπηρετήσουν» μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες”.

“Όταν ο υπουργός ρώτησε για τα αιτήματα του κλάδου η απάντηση που έδωσαν ήταν:

1ον ότι δεν έγινε διαβούλευση και

2ον ότι πιάστηκαν εξαπίνης.

Σε δεύτερη επιβεβαιωτική ερώτηση αν αυτά είναι τα αιτήματα του κλάδου και εάν έχουν να αναφέρουν συγκεκριμένα θέματα, η απάντηση ήταν ότι «αυτά είναι…»

Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μετά τα όσα έχουν γίνει, η απεργία έχει κομματικά κίνητρα”.

Κατά το υπουργείο “η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προτρέπει» τους ελεγκτές να μην απεργήσουν.

Αναρωτιόμαστε εάν ενημέρωσε το σωματείο το γραφείο τύπου της ΝΔ ή όχι.

Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις φάνηκαν πλέον καθαρά.

Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο, η πόρτα του Υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.
Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις”, ενώ καταλήγει σημειώνοντας:

“Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε. , προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος. Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την «ικανότητα» να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί είτε με ανακοίνωση είτε στο Υπουργείο. Διαφορετικά: «χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr