Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κομφούζιο” στο συνέδριο της ΚΕΔΕ – Οι “καυτοί” διάλογοι Πατούλη-Μπίρμπα-Ιωακειμίδη

“Κομφούζιο” στο συνέδριο της ΚΕΔΕ – Οι “καυτοί” διάλογοι Πατούλη-Μπίρμπα-Ιωακειμίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Πατούλης, ΚΕΔΕ,

Κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, να μην συζητήσει η Ένωση αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, όπως επίσης και η αρνητική θέση της ΚΕΔΕ στο νέο νόμο της κινητικότητας.

Η απόφαση ελήφθη μέσα σε ένα πρωτοφανές… κομφούζιο, αφού πριν είχαν προηγηθεί έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Πατούλη και των επικεφαλής των παρατάξεων «Ριζοσπαστικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Δημήτρη Μπίρμπα (ΣΥΡΙΖΑ) και «Νέας Αυτοδιοίκησης» (Ανεξάρτητοι), Γιώργου Ιωακειμίδη, οι οποίοι και απείχαν από την ψηφοφορία.

Η αντιπαράθεση γενικεύθηκε και μεταξύ πολλών απ’ όσους συνέδρους είχαν απομείνει στην αίθουσα (σ.σ. περίπου 70 από τους, συνολικά, 500), οι οποίοι είχαν έντονες και συνεχείς φραστικές αντεγκλήσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Ωστόσο δεν υπάρχει σχετική εικόνα καθώς την ώρα εκείνη (τυχαίο;) σταμάτησε να λειτουργεί το livestreaming το οποίο δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Το χρονικό της έντασης και οι “καυτοί” διάλογοι

Όλα ξεκινησαν όταν ο επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», Απόστολος Κοιμήσης, παρά το γεγονός ότι το κείμενο του ψηφίσματος είχε ήδη μοιραστεί στους συνέδρους, πρότεινε να γίνουν ξεχωριστές ψηφοφορίες για τα δύο θέματα, δηλαδή αυτό της απλής αναλογικής και της κινητικότητας.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ιωακειμίδη ο οποίος μίλησε για “συνδιοίκηση Πατούλη-Κοιμήση” και ζήτησε να γίνει καταμέτρηση των ψήφων καθώς, σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε απαρτία (σ.σ. 250 στους 500 συνέδρους).

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεπικουρούμενος από τον κ. Κοιμήση, αρνήθηκε να προχωρήσει σε καταμέτρηση και αντιπρότεινε να μετρηθούν μόνο οι αρνητικές ψήφοι της αντιπολίτευσης.

Το γεγονός προκαλέσε την αντίδραση του Δ. Μπίρμπα ο οποίος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ είπε χαρακτηριστικά: “Δεν είναι δημοκρατικές διαδικασίες αυτές που ακολουθούνται.

-Πατούλης: Μιλάς εσύ ο Δημοκράτης; Δεν ντρέπεστε κ. Μπίρμπα; Αρκετά κομματικά παιχνίδια παίζετε απάντησε ο κ. Πατούλης.

–Μπίρμπας: Την αυτοκριτική σας κάνετε, αλλά δεν θα βάζετε τα διλήμματα και τις αποφάσεις όπως τα λέτε εσείς,

Καυστικός ήταν ο κ. Μπίρμπας απέναντι τόσο στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, όσο και στον επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», Απόστολο Κοιμήση, λέγοντας ότι ουσιαστικά το σχέδιο των αποφάσεων που κατατέθηκε στους συνέδρους, περιείχε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και καλούσε σε «ρήξη απέναντι στην πιο άθλια κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι έκανε λόγο, κι εκείνος με τη σειρά του, για «συνδιοίκηση Πατούλη – Κοιμήση» στην ΚΕΔΕ, ενώ γνωστοποίησε ότι η παράταξη απέχει από τη διαδικασία.

Και καθώς η πλειοψηφία αρνιόταν την καταμέτρηση, ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» Γιώργος Ιωακειμίδης ξεκίνησε μόνος του να μετρά όσους σήκωσαν τα χέρια τονίζοντας ότι “δεν είστε περισσότεροι από 70 και δεν υπάρχει απαρτία” και κάνοντας κι εκείνος γνωστό ότι η παράταξή του αποχωρεί από την διαδικασία. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Πατούλης (εκτός μικροφώνου και… εαυτού): Ντροπή σου. Ντροπή σου. Έκανες τη χειρότερη συνέλευση.Είσαι για να είσαι εκεί πού βρίσκεσαι (σ.σ εννοώντας στα έδρανα της αντιπολίτευσης)

-Ιωακειμίδης: Τι εννοείς; Εγώ είμαι πάρα πολύ καλά στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Εσύ είσαι καλά στο Μαρούσι;

Ακόμη, από την ψηφοφορία απείχε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την ψηφοφορία που αφορούσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με το μέλος της, Ελπίδα Παντελάκη, να τονίζει ότι θέση της παράταξης του ΚΚΕ είναι η εφαρμογή απλής και άδολης αναλογική, προσθέτοντας ότι “έχει γελοιοποιηθεί η διαδικασία” και κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα της παράταξης στο προεδρείο.

Τελικώς, όπως προαναφέρθηκε, κατά την ψηφοφορία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) να η ΚΕΔΕ να ζητήσει να μην συζητηθεί τώρα το θέμα του εκλογικού συστήματος. Επίσης, ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων καθώς δεν περιέχει διάταξη που να ορίζει ότι θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου αλλά και του ελεγκτή νομιμότητας, διάταξη που περιέχεται στο ν/σ για τους ΟΤΑ. Παράλληλα το συνέδριο εξουσιοδότησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ να μπορεί να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή από την Επιτροπή Διαβούλευσης εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Δεν σκέφτηκα να διώξω τον Κικίλια – Καλός ο Αγοραστός – «Μισόλογα» για τον Μπέο

Μαρίνα Πατούλη: Η ανάρτηση της για Χαρδαλιά και Πατούλη

Ο Γιώργος Πατούλης απέσυρε την υποψηφιότητά του – Τέλος ο περιφερειάρχης Πατούλης

Περιφέρεια Αττικής: Στον Χαρδαλιά έδωσε το χρίσμα η ΝΔ – Κατεβαίνει ανεξάρτητος ο Πατούλης

ΝΔ: Σε δυσμένεια ο Πατούλης – «Ψάχνονται» στο Μαξίμου για το χρίσμα στην Περιφέρεια Αττικής – Οι πιθανοί υποψήφιοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr