Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα – Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία

Κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα – Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Απεργία, ΓΣΕΕ,

Eικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για να διαμαρτυρηθούν για τα «αντεργατικά μέτρα», που όπως καταγγέλλουν, προωθούν κυβέρνηση και δανειστές και στην πολιτική της «τιμωρητικής λιτότητας”.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει, ως είθισται, το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή», ενώ καταγγέλλει τις «παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και τις επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων».

Παράλληλα, δηλώνει την αντίθεσή της «σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις των Ευρωπαίων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το 4ο κατά σειρά Μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των δανειστών έχουν έναν και μοναδικό στόχο: «ακόμα πιο φτηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη, για την παραπέρα αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, ώστε να έρθουν ‘επενδυτές’ σε μια χώρα όπου θα υπάρχουν μισθοί πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα».

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία και όλες οι δομές Υγείας και Πρόνοιας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) διοργανώνει συγκέντρωση στις 08:00 (βρίσκεται σε εξέλιξη)  στο υπουργείο Υγείας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσυγκέντρωση στις 10:30 στο ίδιο σημείο.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Η μετακίνηση του επιβατικού κοινού στην πρωτεύουσα θα διεξάγεται μετ’ εμποδίων λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 και από 16:00 έως λήξη της βάρδιας.

Επίσης, χειρόφρενο τραβούν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία.

Ακινητοποιημένα και τα τρένα

Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία.

Επίσης, δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη τα πλοία, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στη γενική απεργία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Προαστιακό και ταξί την Τετάρτη

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Χωρίς ταξί την Τρίτη 27/2 η Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας διαμαρτυρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr