Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Τσεχία δίνει 1,1 εκατ. ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. για το μεταναστευτικό

H Τσεχία δίνει 1,1 εκατ. ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. για το μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία υπεγράφη την Τετάρτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας Γιαν Μπόντι.

Από ελληνικής πλευράς, το μνημόνιο υπέγραψε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στο έγγραφο περιγράφεται η σχετική δωρεά της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τσεχίας προς την Ελληνική Δημοκρατία, το ποσό της οποίας είναι 30 εκατομμύρια κορώνες Τσεχίας (1,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου) και προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων και την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Πώς θα διατεθούν τα χρήματα

Η διάθεση της χρηματικής δωρεάς συμφωνείται να διατεθεί στον εξοπλισμό τριών κέντρων ταυτοποίησης υπηκοότητας αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου, τεσσάρων προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών και 15 τμημάτων συνοριακής φύλαξης που υπάγονται στις τοπικές διευθύνσεις της αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή με θύμα 63χρονο

Ποινική δίωξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

Αθήνα: Συνελήφθη αστυνομικός για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια

Συνελήφθη Πολωνός για κατασκοπεία στη Σούδα – Φωτογράφιζε πλοία και εγκαταστάσεις

ΕΛ.ΑΣ: Συναγερμός για απάτη με sms για δήθεν κλήσεις της Tροχαίας – Τι να προσέξουν οι πολίτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr