ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































H επιβάτης Κέιτι Ίνζερ αυνανιζόταν και βόγκαγε σε βραδινή πτήση της American Airlines
Πρώην πορνοστάρ απάντησε «ναι και όχι» αν το μέγεθος μετράει - Τι άλλο είπε
Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» - «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»
Η ντροπή του σοσιαλισμού ο «φιλελές» Πέδρο Σάντσεθ βουλιάζει στα σκάνδαλα
Όταν ο Δένδιας δίνει μάχες για τα εθνικά συμφέροντα, ο Άδωνις μετράει απουσίες στα αμαξοστάσια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Tραγικές είναι οι συνθήκες στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, με τους πρόσφυγες να εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς βρίσκονται στο έλεος του τσουχτερού κρύου, χωρίς ρεύμα και νερό.
Οπως αναφέρει το politischios.gr, η παροχή ρεύματος έχει διακοπεί τις τελευταίες 10 ημέρες, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδοποίηση από τους υπευθύνους του καταυλισμού, με τη θερμοκρασία στο νησί να αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται, ωστόσο, χειρότερες, καθώς πριν από 6 ημέρες σταμάτησε και η παροχή νερού, με τη ζημιά να μην έχει αποκατασταθεί.
Απελπισμένοι πρόσφυγες ζητούν βοήθεια από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ζεσταθούν, κατασκευάζοντας αυτοσχέδιες σόμπες με ρεύμα που παίρνουν από τους ηλιακούς φορτιστές της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το πλακάτ στην είσοδο του καταυλισμού, που γράφει «Χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα, το Χαλέπι έχει».
Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς ο καταυλισμός δεν έχει ούτε επαρκή ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να παραμένουν άρρωστα εντός των σκηνών.
Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν, ακόμη, την ποιότητα του φαγητού που μοιράζεται από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), υποστηρίζοντας πως λόγω της κακής ποιότητάς του πολλοί αρρωσταίνουν.























































