Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς ρεύμα και νερό οι πρόσφυγες στη Σούδα

Χωρίς ρεύμα και νερό οι πρόσφυγες στη Σούδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tραγικές είναι οι συνθήκες στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, με τους πρόσφυγες να εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς βρίσκονται στο έλεος του τσουχτερού κρύου, χωρίς ρεύμα και νερό.

Οπως αναφέρει το politischios.gr, η παροχή ρεύματος έχει διακοπεί τις τελευταίες 10 ημέρες, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδοποίηση από τους υπευθύνους του καταυλισμού, με τη θερμοκρασία στο νησί να αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται, ωστόσο, χειρότερες, καθώς πριν από 6 ημέρες σταμάτησε και η παροχή νερού, με τη ζημιά να μην έχει αποκατασταθεί.

Απελπισμένοι πρόσφυγες ζητούν βοήθεια από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ζεσταθούν, κατασκευάζοντας αυτοσχέδιες σόμπες με ρεύμα που παίρνουν από τους ηλιακούς φορτιστές της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το πλακάτ στην είσοδο του καταυλισμού, που γράφει «Χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα, το Χαλέπι έχει».

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς ο καταυλισμός δεν έχει ούτε επαρκή ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να παραμένουν άρρωστα εντός των σκηνών.

Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν, ακόμη, την ποιότητα του φαγητού που μοιράζεται από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), υποστηρίζοντας πως λόγω της κακής ποιότητάς του πολλοί αρρωσταίνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr