Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα Λευκά ντύνεται η Αττική τα Χριστούγεννα – Δείτε πού χιονίζει (φωτο)

Στα Λευκά ντύνεται η Αττική τα Χριστούγεννα – Δείτε πού χιονίζει (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα λευκά έχουν ντυθεί από νωρίς το πρωί της Παρασκευής περιοχές της Αττικής.

Λόγω χιονόπτωσης, διακόπηκε, μετά τις 07:00 το πρωί , η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος της οδού Πανός έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Στην Κρήτη, όπου δεκάδες χωριά έχουν καλυφθεί από χιόνι, μια παρέα νεαρών εγκλωβίστηκε στα Λειβαδιώτικα Όρη και από τις 4 τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις νεαροί ειδοποίησαν τις αρχές ότι εχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια με το 4Χ4 όχημα τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο αυτοκίνητο.

Στην Ιεράπετρα το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τέτοιο θέαμα είχαν να δουν εδώ και 25 χρόνια.

Τα χωριά στον ορεινό όγκο του νησιού έχουν καλυφθεί από χιόνι προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα. Κλειστά αναμένεται να μείνουν και σήμερα πολλά σχολεία σε ορεινές περιοχές του νησιού.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει για την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά. Στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Oι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δυτικά 7, και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός επικρατούν και στη Φλώρινα. Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου σήμερα Παρασκευή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09.00 πμ ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για την Αττική την Παρασκευή:

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση .

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα σήμερα Παρασκευή προβλέπεται:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παγετό το πρωί και θερμοκρασία από μείον 8 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με κρύο, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από μείον 3 έως 10 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος, βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 6 έως 13 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, νεφώσεις στα ανατολικά με πιθανότητα παροδικής βροχής ή χιονόπτωσης στα ορεινά. Ο υδράργυρος από μείον 1 έως 13 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πολύ ισχυροί βοριάδες και θερμοκρασία ως 12 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και χιόνι στα ορεινά της Κρήτης, βοριάδες 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 5 έως 13 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο υδράργυρος από μείον 3 έως 10 βαθμούς.

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Αύριο Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη οπού στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα
βόρεια. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Κτηνωδία στον Έβρο: 47 ζώα εντοπίστηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr