Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“SOS” για τη βιωσιμότητά του εκπέμπει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο

“SOS” για τη βιωσιμότητά του εκπέμπει  το Μετσόβιο Πολυτεχνείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

“SOS” για τη βιωσιμότητά του εκπέμπει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρύτανης Γιάννης Γκόλλιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, καθώς το Ίδρυμα τελεί υπό “ασφυκτικές οικονομικες συνθήκες” και πλέον, είναι “σε οριακή κατάσταση” για την κάλυψη των αναγκών του.

Η συνέντευξη Τύπου, λίγες μόνο ημέρες πριν από την έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, στην οποία θα παρευρεθεί ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, το ερχόμενο Σάββατο, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλά Ιδρύματα.

“Για να μπορέσουν να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες, θα πρέπει να υπάρξει διπλασιασμός κρατικής επιχορήγησης”

Ειδικά όσον αφορά στο ΕΜΠ, ο κ. Γκόλλιας ανέφερε ότι για να μπορέσουν να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες, θα πρέπει να υπάρξει διπλασιασμός της κρατικής επιχορήγησης που προβλέπεται για το 2017, με ταυτόχρονη εξαίρεση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος από μελλοντικές περικοπές.

«Έχουμε πλέον προσεγγίσει κόκκινες γραμμές και είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε αυτό το θέμα”, είπε ο κ. Γκόλλιας και πρόσθεσε: “Δεν είμαστε “στον κόσμο μας”. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, όμως αν η Πολιτεία θέλει να υποστηρίξει την επιβίωση του Ιδρύματος πρέπει να προχωρήσει σε γενναία αύξηση. Διαφορετικά βρίσκεται σε κίνδυνο η επάρκεια των σπουδών των φοιτητών και το Ίδρυμα θα χάσει τη θέση που έχει και με προσπάθεια χρόνων, κατέκτησε στις διεθνείς κατατάξεις».

Σημειώνεται, ότι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία χρηματοδοτησης του ΕΜΠ, το Ίδρυμα καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα με το 30% των εσόδων του που λάμβανε το 2009, τη στιγμή που τα πάγια έξοδά του υπολογίζονται στο 130% του προϋπολογισμού του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ΕΜΠ ανέπτυξε πλατφόρμα για να «καρφώνουν» οι πολίτες τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισε η Σχολή Καλών Τεχνών

Τραγικό τέλος για τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ και πρώην υφυπουργό Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο

Τo Μετσόβιο Πολυτεχνείο στηρίζει τους πυρόπληκτους της Αττικής

ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ: Η Ελλάδα αποκτά το δικό της Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr