Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με έκπτωση από το αξίωμά του απειλείται ο Κορτζίδης για το λούνα παρκ του θανάτου

Με έκπτωση από το αξίωμά του απειλείται ο Κορτζίδης για το λούνα παρκ του θανάτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, μετά την έγγραφη απολογία του για το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ που στοίχισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών με το ερώτημα της αργίας ή της έκπτωσης από το αξίωμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έγγραφη απολογία του ο κ. Κορτζίδης επιχειρεί να παρουσιάσει τη διαδικασία ελέγχου που έχει ξεκινήσει προς διερεύνηση ευθυνών των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, ως πολιτική δίωξη εναντίον του, καθώς ζητά από το πειθαρχικό να μην κινηθούν “με τρόπο που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία“.

Όπως γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ο δήμαρχος ελέγχεται για σειρά παραλείψεων οι οποίες οδήγησαν στη λειτουργία λουνα παρκ χωρίς άδεια και τελικώς στοίχισαν τη ζωή, στις 27 Απριλίου, στον άτυχο 13χρονο και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του.

Ο κ. Κορτζίδης είχε κληθεί από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα να απολογηθεί και να δώσει απαντήσεις σχετικά με το γιατί ο δήμος δεν είχε κάνει τον απαραίτητο προέλεγχο για τη λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, δεν τηρούσε φάκελο στον οποίο θα συγκεντρώνονταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας, αλλά και δεν είχε ζητήσει από την Επιτροπή Θεαμάτων να ασχοληθεί με τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο απολογητικό του υπόμνημα, εμφανίζεται να επαναλαμβάνει τα όσα αρχικώς είχε ισχυριστεί, περί “δαιδαλώδους νομικού πλαισίου”, ενώ παράλληλα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες σε όλους τους φορείς που θα μπορούσαν να είχαν ελέγξει το λούνα παρκ, όπως για παράδειγμα η Αστυνομία.

Στο ίδιο υπόμνημα επιρρίπτει ευθύνες και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υποστηρίζοντας ότι τα όργανά της είχαν εγκρίνει παλαιότερη απόφαση του Δήμου, με την οποία ο συγκεκριμένος χώρος που είχε στηθεί το λούνα παρκ είχε εκμισθωθεί στο παρελθόν στην ίδια επιχείρηση και για τον ίδιο σκοπό.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι στο απολογητικό υπόμνημά του ο κ. Κορτζίδης ζητά από το Πειθαρχικό να μην κινηθούν “με τρόπο που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Αθήνα το Λας Βέγκας της Ευρώπης – Οι Έλληνες ξόδεψαν 22,5 δισ. στον τζόγο το 2021

Τι απάντησε ο Άδωνις για την πρόσληψη της θετής του κόρης στο Ελληνικό – Αναφορές στον Μητσοτάκη

Σουρεαλισμός: Οι Ταλιμπάν ξεσαλώνουν σε λούνα παρκ (βίντεο)

«Βόμβα» Handelsblatt: «Κολλάει» η επένδυση στο Ελληνικό – Στον «αέρα» το καζίνο

Χαρίτσης για Ελληνικό: Η κυβέρνηση επιμένει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr